5 módszer, amivel helyrezökkentheted a pénzügyeidet

by | dec 1, 2011 | Hírek

A fizetésedből  rendre a hónap közepére már alig marad, mert elmegy mindenféle kiadásokra? A mai gazdasági helyzetben azonban még nehezebb a megélhetés, ezért sajnos még jobban meg kell fognunk a pénzt is. Lássuk hogyan!

1. Gazdasági célból

Határozz meg egy összeget, aminek mindig a számládon kell maradnia, ami alá nem csökkenhet semmilyen esetben az egyenleged, még akkor sem, ha nagyon szeretnél valamit megvenni, vagy szívesen mennél el egy koncertre, rendezvényre, szórakozni. Így mindig lesz mihez nyúlni a bajban. Az összegnek nem kell túl nagynak lennie, csak annyi, ami vészhelyzetben elegendő.

2. Malacpersely újratöltve

Ha minden nap félreteszel egy kis aprót, a hónap vagy az év végére egész szép összeg kerekedhet ki. Na, nem túl nagy, de épp elegendő. Minél többször jut eszedbe, hogy megtakarítsd az aprót, annál nagyobb lesz a meglepetés, amikor feltöröd a malacperselyt. A televízióban legutóbb Majka gyűjtési módszeréről volt egy riport. Ő a százasokat, ötszázasokat feldobálta a szekrény tetejére. Mostanában költözött, és a  pakolás során  százezer forintnál is több aprót gyűjtött össze. Mindezt úgy, hogy észre sem vette, mert legtöbbször van azért egy darab fölösleges 50 forintos, vagy százas a zsebünkben. Ha szekrény tetejére nem is ajánlatos hajigálni, azért egy tartóban, vagy perselyben mindenképp érdemes.

3. Apró léptekkel

Hogy kérhetném, hogy tégy nagy lépést, ha mi magunk is dúskálunk a kifizetésre váró számlákban. Éppen ezért tanácsoljuk azt, hogy apró léptekkel közeledj a végső cél felé és ne mérgelődj, ha ezért változtatnod kell a szokásaidon.

4. Költségvetés

Ha azt mondom, hogy csak a szükséges dolgokat vásárold meg, azt fogod felelni, hogy már mióta csakis azt veszed meg, ami létszükséglet! Csupán annyit tanácsolok, hogy határozz meg egy összeget az egyéb opcionális kiadásokra. Például döntsd el, hogy X összegnél nem vásárolhatsz többért ruhát, és Y-nál többért élelmiszert.

5. Írd le

Írd le pár helyre, hogy „pénzt gyűjtök”. Csak hogy meg ne feledkezz róla. Ha leírva látod, tudatosabban fogod meg a legkisebb forintösszegegeket is. Jegyezd fel a terved a naplódba, írd bele a telefonodba és főként valahova a bankkártyád közelébe. Írj cetlit, ami mindig eszedbe juttatja, hogy nem most gyűjtés van, nem költekezés. A régi könyvek, a megunt ruhák is új gazdára találhatnak az aukciókra szakosodott  internetes portálokon. Vagy a piacokon, esetleg a Bizományi áruházakban. Ha megszabadulsz tőlük, hely is felszabadul és pénzhez is juthatsz, ami gyarapítja a gyűjtés alapot.

Mayra.hu

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.