Így lehet leszokni a dohányzásról a munkahelyen

by | dec 22, 2011 | Hírek

A leggyakrabban emlegetett állítás, miszerint csupán akaraterő szükséges a dohányzás abbahagyásához, a kutatások és tapasztalatok alapján is megdőlt. A leszokással kapcsolatos kutatások megfigyelései szerint a “saját erejükre” támaszkodó dohányosok sokkal kevesebb százaléka szokik le sikeresen és hosszú távra a cigarettáról, mint akik segítséget is igénybe vettek. A támogatás többféle formában jelenhet meg, legsikeresebb, ha a különböző módszereket együttesen veszi igénybe a leszokni kívánó személy.

Néhány kiegészítő adat:

A dohányosok egy év alatt átlagosan 150-200 ezer forintot költenek el cigarettára.
Az önmaguktól leszokók aránya 5 százalékra tehető, míg akik rövid illetve intenzív tanácsadás mellett döntenek 12-35 százalékban sikeresek a cigaretta elhagyásban.

Jó tudni:

A nikotin használata jutalmazó és stresszoldó hatású, ezért a leszokást komplex folyamaton keresztül kell vizsgálni és támogatni, hisz a bonyolult, mélyben nyugvó pszichés folyamatokat is át kell alakítani. Számos kiegészítő technika segítheti az eredményességet, mint relaxációs technikák elsajátítása, kognitív átstrukturálás, farmakoterápiás segítség, biorezonanciás leszoktatás, társas támogatottság, weblapok, fórumok felkeresése, tapasztalatok megosztása. És ami talán a legfontosabb: kellő motiváció, hogy képesek legyünk lemondani a cigarettáról.

HR Portál

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!