Jó, ha a főnök nézegeti a csajokkal készült fotókat?

by | júl 10, 2011 | Hírek

A KRC Research egy felmérése szerint az európai álláskeresők és munkavállalók 43 százaléka rendszeresen használja a Facebook közösségi oldalt, ugyanakkor 67 százalékukat komolyan aggasztja a privát és a szakmai kapcsolatok keveredése.

Állsz a fénymásoló mellett és nézed a kollégákat, akik a főnököd körül lebzselnek. Feléd mutogatnak és kuncognak. Nem érted – lehet, hogy csoki maradt a fogaidon? Vagy felcsúszott a szoknyád? Összeszeded a kész anyagokat és megindulsz feléjük. Mikor odaérsz, a főnököd széles vigyorral ennyit mond: “- Andikám, nagyon megnyerőek a nyaraláson készült képeid a Facebookon. A következő sorozat mutathatna picit többet…” Fülig vörösödve tolsz egy halvány mosolyt, majd elviharzol a helyedre – írja a BeKnown fejlesztője közleményében.

A közösségi portálok életünk szerves részeivé váltak manapság. Itt osztjuk meg barátainkkal örömünket, bánatunkat, vicces képeket, videókat töltünk fel, olyanokat, amelyek minket jellemeznek, vagy megnevettetnek, “ránk jellemzőek”. És a barátaink látják és értik, miről van szó. A barátaink. Vagy nem csak ők?

Tegyük fel, egy kellemes beszélgetés után bejelöl a marketing részleg igazgatója vagy a főnökünk. És mit tehetünk? Természetesen visszajelölünk. Mert ha nem tesszük, országos sértődés lesz belőle. A “baráti kapcsolat” létesítése okán viszont az új ismerős betekintést nyer teljes világunkba, látja a bejegyzéseinket, büntetlenül nézegeti képeinket, videóinkat. És ez egy idő után frusztrálttá tesz – inkább mégsem teszed fel a nyaralási képeket, nem írod le, hogy elaléltál az új Brad Pitt-film trailer-jén, és hogy sírtad el magad, mikor Justin Bieber megölelte azt a cuki kiskutyát, amit egy rajongótól kapott élő adásban a tévéshow-ban. Mert akkor a kevésbé disztingváló főnök, munkatárs, beosztott támad. És minden, amit tehetsz, egy kínos mosoly. Vagy mégsem? A napokban létrejött egy új alkalmazás, amely segít, hogy szétválaszthasd a privát és szakmai kapcsolataidat.

A BeKnown segítségével szakmai közösséget építhetünk ki a Facebook felületének elhagyása nélkül, meghívhatunk ismerősöket más közösségi hálózatokból a meglévő Facebook-os kapcsolataink mellé, könnyen elkülöníthetjük privát és szakmai kapcsolatainkat, így a privát célú kapcsolatépítés, információcsere nem megy a karrier és a munkavállalói image rovására, valamint láthatjuk, hogy szakmai kapcsolataink közül kik állnak kapcsolatban számunkra érdekes munkaadókkal.

Érdemes kipróbálni, hiszen lássuk be, igen nagy élményt tud nyújtani, amikor Főnökünk döbbenten veszi tudomásul, hogy már nem tudja háttérképnek betenni a csajokkal készült aquaparkos-csúszdás képeinket. És mit nem adnánk, ha láthatnánk közben az arcát…

Forrás: HR Portal

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.