Kik utálják legjobban a munkájukat?

by | nov 4, 2011 | Hírek

Az Amerikai Egyesült Államokban évente elvégeznek a munkavállalók körében egy elégedettségi felmérést. A legutóbbi kutatás meglepő eredménnyel zárult: a dolgozók két évtizede egyszer sem voltak ennyire elégedetlenek, és az Y generáció tagjai utálják a legjobban a munkájukat. Az alkalmazottaknak kevesebb, mint a fele elégedett a munkahelyével. A 25 év alatti pályakezdőknek mindössze a harmada nyilatkozott úgy, hogy szereti állását és maradéktalanul elfogadja helyzetét – áll a The Conference Board felmérésében.

Tari Annamária szerint világunk változásait nem csupán értelmi, hanem érzelmi eszközökkel is követni kell. Az előadó gyakorló pszichológusként évek óta foglalkozik a mai társadalomban tapasztalható pszichés jelenségekkel és a személyiség működésének változásaival. A közelmúltban megjelent könyvében a társadalomlélektan felismeréseit igyekszik ötvözni a terápiás gyakorlat során tapasztalható mai változásokkal (pl. étkezési zavarok átalakulása, munkahelyi, párkapcsolati problémák stb.), és megpróbál használható tanácsokat adni a régi és új nemzedékek közti szakadékok áthidalására. Könyvében úgy fogalmaz: az Y generáció tagjai siklanak a felszínen, hogy egyszerre mindenütt és mindenben valamennyire jelen legyenek.

Az üzleti életben is állandóan készenlétben vannak, hiszen a mai gazdasági környezet nem kedvez a hosszabb távú, lassabb kimenetelű cselekvésnek. Szinte mindennaposak az egzisztenciális szorongások a körükben, sokan már-már rabszolgamunkát végeznek, gyakori a munkahelyi terror és sok a munkamániás. Emiatt a stressz, időhiány, bizonytalanság is jellemző rájuk. Úgy érzik, hogy nem tehetik meg, hogy ne legyenek mindig online. Sokan képtelenek arra, hogy kikapcsoljanak, lassítsanak.

Egy másik kutatás arra világított rá, hogy az Y generáció tagjai kevésbé hatékonyak, mint a szüleik vagy a nagyszüleik voltak. A munkát nem tudják olyan jól megszervezni, és a fiatalok kevésbé mutatnak hajlandóságot az alkalmazkodásra, a szabályok betartására – ha többet szeretne megtudni erről a nemzedékről, látogasson el Tari Annamária előadására.

HR Portál

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.