Kirúghatnak a Facebook miatt?

by | márc 8, 2011 | Hírek

Manapság egyre elterjedtebbek a közösségi hálók, ezek közül is főleg a Facebook felhasználói növekedtek meg ugrásszerűen az elmúlt években, lekörözve ezzel a többi hasonló portált. A közösségi oldalaknak megvannak az előnyei (is), de – sajnos a munka szempontjából – néha a hátrányai is.

Álláskereséskor segítségünkre lehet, ha az ismerőseinkkel megosztjuk, hogy éppen munkát keresünk, mert könnyen lehet, hogy az a cég, ahol ő dolgozik, éppen új munkaerőt keres. Így szerencsésen alakulhat a dolog. Ezen kívül ma már egyre több cégnek van Facebook oldala, így gyorsabban értesülünk, ha meghirdetnek egy állást.

Tegyük fel, hogy megkapjuk a hőn áhított pozíciót. Ezek után elkezdünk dolgozni, majd szépen lassan megismerjük az új főnökeinket, kollégáinkat.

Sokan elfelejtik, hogy a bejegyzéseinket, amiket a családnak, illetve barátoknak szánnak a munkatársaik is láthatják. Ezek pedig nagyon rosszul sülhetnek el.

A következő példákat mindenképpen kerülendők

Céges ügyfelek, kollégák, főnökök kifigurázása, kritizálása: Elég kellemetlen dolog egy érdekes kiírás miatt másnap a kollégák szeme elé kerülni.

Céges ügyeket, működést, szabályokat közszemlére tenni, bírálni: Ez a cég hitelrontásának minősülhet, nevét csorbíthatja, ezáltal ügyfeleket veszíthet. Soha nem tudhatjuk, hogy a mai világban ki, kinek az ismerőse.

Végül egy jó tanács, ami semmiképp sem elhanyagolható:

Adataink védelmének beállításai, ami azt jelenti, hogy ezzel a funkcióval szabályozzuk, kik láthatják, illetve kik elől szeretnénk elrejteni a megosztásokat. Ezekre érdemes nagyon odafigyelni, mert nem biztos, hogy a barátainknak szánt linkek is olyan nagy sikert aratnának a feletteseink körében.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!