Kirúghatnak a Facebook miatt?

by | márc 8, 2011 | Hírek

Manapság egyre elterjedtebbek a közösségi hálók, ezek közül is főleg a Facebook felhasználói növekedtek meg ugrásszerűen az elmúlt években, lekörözve ezzel a többi hasonló portált. A közösségi oldalaknak megvannak az előnyei (is), de – sajnos a munka szempontjából – néha a hátrányai is.

Álláskereséskor segítségünkre lehet, ha az ismerőseinkkel megosztjuk, hogy éppen munkát keresünk, mert könnyen lehet, hogy az a cég, ahol ő dolgozik, éppen új munkaerőt keres. Így szerencsésen alakulhat a dolog. Ezen kívül ma már egyre több cégnek van Facebook oldala, így gyorsabban értesülünk, ha meghirdetnek egy állást.

Tegyük fel, hogy megkapjuk a hőn áhított pozíciót. Ezek után elkezdünk dolgozni, majd szépen lassan megismerjük az új főnökeinket, kollégáinkat.

Sokan elfelejtik, hogy a bejegyzéseinket, amiket a családnak, illetve barátoknak szánnak a munkatársaik is láthatják. Ezek pedig nagyon rosszul sülhetnek el.

A következő példákat mindenképpen kerülendők

Céges ügyfelek, kollégák, főnökök kifigurázása, kritizálása: Elég kellemetlen dolog egy érdekes kiírás miatt másnap a kollégák szeme elé kerülni.

Céges ügyeket, működést, szabályokat közszemlére tenni, bírálni: Ez a cég hitelrontásának minősülhet, nevét csorbíthatja, ezáltal ügyfeleket veszíthet. Soha nem tudhatjuk, hogy a mai világban ki, kinek az ismerőse.

Végül egy jó tanács, ami semmiképp sem elhanyagolható:

Adataink védelmének beállításai, ami azt jelenti, hogy ezzel a funkcióval szabályozzuk, kik láthatják, illetve kik elől szeretnénk elrejteni a megosztásokat. Ezekre érdemes nagyon odafigyelni, mert nem biztos, hogy a barátainknak szánt linkek is olyan nagy sikert aratnának a feletteseink körében.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.