Mit tehetsz, ha a felettesed zaklat?

by | szept 8, 2011 | Hírek

A munkahelyi zaklatás sajnos még mindig tabu témának számít, az áldozat hallgat, mert szégyelli, mert félti az állását, a zaklató pedig megússza. Te tudod, hogy mit tehetsz, ha te vagy bármelyik ismerősöd áldozatul esik?

A munkahelyi zaklatás formái

A munkahelyi zaklatásnak több formája is lehet, beleértve, de nem korlátozva, a következőket:

Verbális – szexuális töltetű célozgatások, vagy más sokatmondó utalások, faji vagy etnikai gyalázások, viccelődések vagy kötekedések szexről, fajról, korról, vallásról, rokkantságról vagy nemi jellegről, ismételt randi-ajánlat, szexuális ajánlatok, egy személy testére, ruhájára tett megjegyzés, túlzott hízelgés vagy személyeskedés, támadó beszéd, vagy sértések, fenyegetések.

Vizuális, vagy nem-verbális – szexuális jellegű jelzések, vagy bámulás, fütyülés és kiabálás, sértő vagy valamire utaló nézés, vulgáris hangok vagy gesztusok, ellenséges vagy utálatos képek, poszterek, naptárak, rajzfilmek vagy obszcén e-mailek, túlzott figyelmesség szerelmes levelek vagy ajándékok formájában, vagy ellenséges, esetleg méltatlan írások.

Fizikai – a test helytelen érintése (pl. gyengéden hozzáérni, megpaskolni, megölelni, megcsípni vagy megdörzsölni a vállát), a puszi vagy egyes testrészek helytelen mutogatása, kényszerített szexuális természetű aktusok, a másik személy mozgásának akadályozása, bántalmazás, kizárásos vagy követelőző tettek vagy tevékenységek kor, etnikai hovatartozás, szex vagy faji alapon.

Kellemetlen munkahelyi környezet

A zaklatást egészében kell néznünk. Az udvariatlanságot, a gorombaságot és az érzéketlenséget nem szabad összekeverni a zaklatással. A zaklató magatartásnak eléggé súlyosnak kell lennie, hogy megváltoztassa az alkalmazási feltételeket és sértő munkahelyi környezethez vezessen. A munkahelyi zaklatás súlyossága attól is függ, hogy milyen sűrűn fordul elő az a viselkedés. Ha egyszeri esetről van szó, csak kötekedésről, fesztelen megjegyzésekről vagy egyszeri kellemetlen szexuális viselkedés vagy megjegyzés esett, az nem meríti ki a kellemetlen munkahelyi környezet fogalmát. Bár már egy egyszeri komoly zaklatási eset is törvényszegésnek minősül, főleg ha az fizikai vagy „quid pro quo” eset.

Az ellenséges környezetet meghatározó tényezők

  • Ha mások viselkedése kellemetlen és nem kívánt
  • Ha mások viselkedése verbális, fizikai, vagy mindkettő
  • Ha bizonyos sértő megnyilvánulás egyszeri vagy gyakorta ismétlődő  (pl. hosszabb ideig tartó zaklatások)
  • Ha egy alaklmazott ellenséges és sértő viselkedésnek van kitéve
  • Ha mások is csatlakoztak a zaklatás elkövetéséhez
  • Ha a zaklatás több személy ellen irányult

Honnan tudja egy alkalmazott, hogy viselkedése mindig helyes-e?

  • Kerüljük a megalázó, degradáló, sértő, vagy tiszteletlen viselkedést bármilyen személlyel szemben
  • Ismerjük fel, hogy azok a megjegyzések vagy gesztusok, amelyek egyesek szerint elfogadhatók, másoknak megalázók, vagy sértők, kellemetlenek lehetnek
  • Vegyük figyelembe, mi hogyan reagálnánk, ha ez a viselkedés a házastársunk vagy valamelyik családtagunk felé irányulna
  • Kérdezzük meg magunkat, vajon ugyanígy viselkednénk-e a hitvesünk vagy gyermekünk előtt is
  • Kérdezzük meg magunkat milyen érzés lenne, ha a viselkedésünket felvennék videóra, megírná az újság, vagy az esti hírekben szerepelnénk

Mit tehet az alkalmazott, ha egy munkatársa zaklatja?

Gyakran a zaklatásnak úgy tudunk a leghatásosabban véget vetni, ha egyszerűen megmondjuk az illetőnek, hogy fejezze be. Tudassuk vele, hogy kellemetlen az, amit csinál. Legyünk egyenesek és mondjuk azt, hogy: „Szeretném, ha csak szakmai kapcsolat lenne közöttünk” vagy „Szerintem az etnikai viccek sértők, ezért kérlek, az én jelenlétemben ne mondj ilyeneket.” Ha semmibe vesszük a helyzetet, attól az nem fog elmúlni. Ha az egyenes beszéd nem hat, akkor jelentsük a felettesünknek, a HR-esnek, vagy a vezetőség egyik tagjának.

Mi történik, ha egy felettes zaklatja az alkalmazottat?

Abban az esetben, ha a felettes maga is érintett a zaklatásban, vagy közel áll hozzá a személy, aki a zaklatást elkövette, akkor ne neki jelentsünk, hanem menjünk egyenesen a HR-eshez, vagy a vezetőség egyik tagjához, hogy ők oldják meg a problémát.

Mi történik, miután egy alkalmazott jelenti a zaklatást?

Mindegyik zaklatási jelentést egyéni alapon kezelnek. A vezetőségnek szüksége lesz az alkalmazott teljes közreműködésére, hogy alaposan kivizsgálják és elbírálják a problémát. A folyamat ideje alatt a bizalmas és kényes információkat csak azokkal kell megosztani, akiknek azokról tudniuk kell. A vizsgálat után az alkalmazott, akiről kiderül, hogy zaklatást követett el, megrovásban részesül, vagy akár el is bocsáthatják. A vezetőség értesíti a zaklatott alkalmazottat a vizsgálat eredményéről. Nem megengedett a megtorlás olyan személlyel szemben, aki bejelentett egy problémát, vagy panaszt tett, és azzal szemben sem, aki a vizsgálatban részt vett.

Mit tehet a munkaadó, ha a zaklatás munkaidőn kívül, vagy a cég területén kívül történt?

Általában, a cégnek nem szabad belefolynia az alkalmazottai magánéletébe. Bár a feletteseket a munkaidőn kívül is a cég képviselőinek tekintik, természetesen ez a körülményektől is függ. Ha egy felettes ellen panaszt tesznek, a cég utánanézhet és kiderítheti, hogy az alkalmazott munkáján kívüli tevékenységének köze van-e a céghez, és hogy annak káros hatása lehet-e a munkaadóra nézve.

Hogyan segíthetünk?

Nem lehet garantálni, hogy megelőzhetünk minden pert, igaz, nem mindig kerül sor perre, ha a munkaadó megtett mindent, hogy megelőzze a munkahelyi zaklatást és hatékonyan megoldotta az ezzel kapcsolatos problémákat.

A megfelelő humán erőforrás stratégia segít kidolgozni azt az irányelvet és folyamatot, amely alapján a cég megbirkózhat a munkahelyi zaklatás eseteivel és biztosítja a tanfolyamot, hogy minden alkalmazott jártas legyen a cég politikájában. Ezen kívül, a szakértők tanácsát is kikérhetjük, ha a cégnél előfordul munkahelyi zaklatás.

mayra.hu

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.