Mivel fejleszthető a munkakedv és a dolgozói mentalitás?

by | júl 27, 2011 | Hírek

Értékes gondolatok hangzottak el az államtitkár előadásában, ahol a sport hasznosságát elemezte a gyermekek vonatkozásában.

A sport sok tulajdonságunkra kihatással van, de leginkább a kitartást, a szolidaritást, az egymásra való odafigyelést erősíti. Szeptembertől a gyerekeknek mindennapi mozgást fognak előírni. Ez még nem egyenlő a mindennapi testnevelő órákkal, de kiindulásnak nem is rossz.

Egy picit tovább gondolva a folyamatot jóval hatékonyabbá lehetne tenni a kezdeményezést. A legjobb nevelési módszer a példamutatás. A gyermekeket még inkább rá lehetne szoktatni a rendszeres testmozgásra, ha a szüleiktől is azt látnák, hogy hetente több alkalommal is elmennek mozogni.

A mai általános helyzet az, hogy szülők gyakorlatilag semmit sem mozognak (tisztelet a kivételnek), és sajnos a keveset mozgó szülők által nevelt gyerekek mozgásigénye is igen csekély. Gondoljunk csak bele. Ha a szülőknek lenne arra lehetősége, hogy heti 2-3 alkalommal rendszeresen mozogjanak, valószínűleg náluk is kialakulnának a fent említett tulajdonságok. És ebben mi lenne a haszna a különböző gazdasági társulásoknak? Nézzük csak meg, milyen összegeket költ el egy cég emberek fejlesztésére. Ezen összegek töredékéből a sport eszközével el lehetne érni, hogy a munkavállalóink mentalitása, munkához való hozzáállása megváltozzon.

Zárásképpen következzen egy utópisztikus gondolat: milyen jól működne minden vállalat, ha a dolgozói egymással szemben toleránsak, kitartóak, szolidárisak lennének, és odafigyelnének egymásra. A sport mindezeket a tulajdonságokat fejleszti. Ha a gyerekek azt látják a szüleiktől, hogy heti több alkalommal eljárnak sportolni, követni fogják a jó példát.

HR portál

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!