Mivel fejleszthető a munkakedv és a dolgozói mentalitás?

by | júl 27, 2011 | Hírek

Értékes gondolatok hangzottak el az államtitkár előadásában, ahol a sport hasznosságát elemezte a gyermekek vonatkozásában.

A sport sok tulajdonságunkra kihatással van, de leginkább a kitartást, a szolidaritást, az egymásra való odafigyelést erősíti. Szeptembertől a gyerekeknek mindennapi mozgást fognak előírni. Ez még nem egyenlő a mindennapi testnevelő órákkal, de kiindulásnak nem is rossz.

Egy picit tovább gondolva a folyamatot jóval hatékonyabbá lehetne tenni a kezdeményezést. A legjobb nevelési módszer a példamutatás. A gyermekeket még inkább rá lehetne szoktatni a rendszeres testmozgásra, ha a szüleiktől is azt látnák, hogy hetente több alkalommal is elmennek mozogni.

A mai általános helyzet az, hogy szülők gyakorlatilag semmit sem mozognak (tisztelet a kivételnek), és sajnos a keveset mozgó szülők által nevelt gyerekek mozgásigénye is igen csekély. Gondoljunk csak bele. Ha a szülőknek lenne arra lehetősége, hogy heti 2-3 alkalommal rendszeresen mozogjanak, valószínűleg náluk is kialakulnának a fent említett tulajdonságok. És ebben mi lenne a haszna a különböző gazdasági társulásoknak? Nézzük csak meg, milyen összegeket költ el egy cég emberek fejlesztésére. Ezen összegek töredékéből a sport eszközével el lehetne érni, hogy a munkavállalóink mentalitása, munkához való hozzáállása megváltozzon.

Zárásképpen következzen egy utópisztikus gondolat: milyen jól működne minden vállalat, ha a dolgozói egymással szemben toleránsak, kitartóak, szolidárisak lennének, és odafigyelnének egymásra. A sport mindezeket a tulajdonságokat fejleszti. Ha a gyerekek azt látják a szüleiktől, hogy heti több alkalommal eljárnak sportolni, követni fogják a jó példát.

HR portál

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.