Munkavégzés Svájcban – mire lehet számítani?

by | márc 19, 2012 | Álláskeresési tippek

Egyre jobban emelkedik azok száma, akik szívesen vállalnának munkát Svájcban. A tapasztalatok szerint Svájcban a munkaadók korrektek és pontosan fizetnek, ellentétben más nyugat-európai államokkal, ahol egyes vállalkozók szeretnek elfelejtkezni a bérekről.

Az elmúlt években a korábbinál lényegesen többen próbálnak meg Magyarországról, így Békés megyéből is munkát találni Svájcban.

A változásokban a hazai életszínvonal és a létbizonytalanság mellett annak is szerepe van, hogy Ausztriában és Németországban nem mindig fizetnek pontosan, illetve utóbbi államban gyakran előfordul, hogy semmibe veszik a náluk dolgozó magyarokat.

Persze, akadnak olyan szabályok, amelyeket muszáj betartani -–mondta a lapnak Laczó Bernadett. Az egyik svájci munkaerő-közvetítő magyarországi képviselője elmondta, hogy a munkaidőt és a szüneteket is végtelenül komolyan veszik odakint. A napi 8,7 órát, illetve egy hónapban a 21 napot mindenkinek le kell dolgoznia. A munkahelyekről nem csak, hogy nem illik, de nem is szabad késni, aki ugyanis nem ér be időben, az idejekorán búcsút mondhat az egyébként igencsak jól fizető állásának. A magyarok egy része néha abba a hibába esik, hogy nem fogadja el az előírásokat, és lekezeli saját munkaadóját, aminek szintén nincs jó vége. Összességében azonban nem ez a jellemző, a legtöbben megbecsülik a lehetőséget.

OrientPress Hírügynökség

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.