A főnökök tévednek! Nem a Facebook a legnagyobb időrabló

by | dec 17, 2012 | Hírek

Egyre több cégnél vezetik be bizonyos weboldalak látogatásának a tilalmát. Ez kimondatlanul is a Facebook ellen irányul. Hiszen melyik főnöknek nem forr fel az agyvize, amikor a belső rendszer helyett az egyértelműen beazonosítható kék csíkok világítanak a szemébe? Pedig nem ez a társasági oldal a legnagyobb időrabló a munkahelyen.

Az eddigi feltételezések szerint a blogok, hírportálok és közösségi oldalak voltak a főnökök legnagyobb mumusai, hiszen ezek egyáltalán nem kapcsolódnak a munkához, és munkaidő, ezáltal pedig pénzveszeeséget jelentenek a cég számára.

Az e-mail sokkal veszélyesebb

Egy kutatás szerint azonban sokkal triviálisabb momentumok azok, melyek kizökkentik a dolgozót.
Hiszen míg a közösségi oldalak vagy híroldalak gyors átfutása kreatív terméket is eredményezhet és ötletforrásként működhet (ráadásul két munkafolyamat közötti kikapcsolódásra is használhatja a dolgozó), addig a munkahelyi levelezésünk sokkal inkább elterelheti az eredeti gondolattól a munkatársakat.

Gondoljunk csak azokra a pillanatokra, amikor dolgozunk valamin, és felvillan egy fontosnak látszó levél. Rögtön utána kapunk, és mire elkészülünk vele, már azt sem tudjuk, hol tartottunk az előző projekttel.

Érdekes lehet: Így bukhatod el az állást a Facebook miatt

Időrablás helyett “nyugalom órák”

Amerikában már van olyan cég, amely betiltotta az e-mailezést- mint rövid kommunikációs aktust. A rövid üzenetekhez a telefont kell használni, hogy minél kevésbé zökkenjen ki a dolgozó az adott projektből, amin éppen dolgozik.

A tervezőfolyamatot végzőknek pedig “nyugalom órákat” adnak, ami nem azt jelenti, hogy lógathatják a lábukat, de ebben az időszakban sem az ad hoc meetingeken nem kell részt venniük, és az e-mailekre sem kell válaszolniuk.

Az egyik menedzser szerint nagyon hatékonynak bizonyultak ez a módszer, mivel a résztvevők mindegyike leadott már legalább egy szabadalmi tervet, melyet azokban a bizonyos nyugalom órákban alkottak meg.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.