Ázsiába nem érdemes bevándorolni?

by | nov 5, 2012 | Hírek

 Gallup nemzetközi kutatása szerint tízből csaknem minden második ember úgy véli, hazája a bevándorlók számára ideális környezet. A helyiek szerint Amerikába, Európába és Dél-Afrikába érdemes költözni, Ázsiába azonban nem.

Összesen 146 országban kérdezte meg a helyieket a Gallup arról, bevándorlásra érdemesnek tartják-e saját hazájukat.

A válaszok szerint 47 százalék gondolja úgy világszerte, saját hazájába érdemes külföldről beköltözni. A felmérés szerint az amerikai kontinensen, Európában és a Szahara alatti afrikai övezetben véli úgy a helyiek többsége, jól járnak a bevándorlók, ha a régióba költöznek. Amerikában 71, Európában 67, a Szahara alatti régióban 66 százalék gondolkodik így. Utóbbi nagy arányára a kontinensen belüli jelentős migráció adhat magyarázatot. A lekérdezés szerint a fentiekkel szemben a szovjet utódállamokban már csak 45, a Közel-Kelet és Észak-Afrika térségében 44, Ázsiában 33 százalék tartja bevándorlásra alkalmasnak saját hazáját.

A Gallup tizenhat olyan országot azonosított, ahol ötből minimum négy válaszadó nyilatkozott pozitívan hazájáról. Új-Zélandon például a helyiek 89, Kanadában és Paraguay területén 88, Ausztráliában 87, az Egyesült Államokban 81 százalék tartja migrációs szempontból ideálisnak országát.

A pólus másik végén nagy arányban szerepelnek ázsiai országok. A legkevesebben Malajziában és Thaiföldön ajánlanák a bevándorlást: a maláj válaszadók 17, a thai megkérdezettek 19 százaléka szerint érdemes bevándorolni saját országába. A megkérdezettek kevesebb, mint harmada ajánlaná a betelepülést India, Kambodzsa, Kína, Vietnám országaiban, valamint Jemen, Egyiptom, Lettország, Izrael és a Palesztin területek, továbbá Észtország lakói közül.

ELTE – TTK

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!