Ázsiába nem érdemes bevándorolni?

by | nov 5, 2012 | Hírek

 Gallup nemzetközi kutatása szerint tízből csaknem minden második ember úgy véli, hazája a bevándorlók számára ideális környezet. A helyiek szerint Amerikába, Európába és Dél-Afrikába érdemes költözni, Ázsiába azonban nem.

Összesen 146 országban kérdezte meg a helyieket a Gallup arról, bevándorlásra érdemesnek tartják-e saját hazájukat.

A válaszok szerint 47 százalék gondolja úgy világszerte, saját hazájába érdemes külföldről beköltözni. A felmérés szerint az amerikai kontinensen, Európában és a Szahara alatti afrikai övezetben véli úgy a helyiek többsége, jól járnak a bevándorlók, ha a régióba költöznek. Amerikában 71, Európában 67, a Szahara alatti régióban 66 százalék gondolkodik így. Utóbbi nagy arányára a kontinensen belüli jelentős migráció adhat magyarázatot. A lekérdezés szerint a fentiekkel szemben a szovjet utódállamokban már csak 45, a Közel-Kelet és Észak-Afrika térségében 44, Ázsiában 33 százalék tartja bevándorlásra alkalmasnak saját hazáját.

A Gallup tizenhat olyan országot azonosított, ahol ötből minimum négy válaszadó nyilatkozott pozitívan hazájáról. Új-Zélandon például a helyiek 89, Kanadában és Paraguay területén 88, Ausztráliában 87, az Egyesült Államokban 81 százalék tartja migrációs szempontból ideálisnak országát.

A pólus másik végén nagy arányban szerepelnek ázsiai országok. A legkevesebben Malajziában és Thaiföldön ajánlanák a bevándorlást: a maláj válaszadók 17, a thai megkérdezettek 19 százaléka szerint érdemes bevándorolni saját országába. A megkérdezettek kevesebb, mint harmada ajánlaná a betelepülést India, Kambodzsa, Kína, Vietnám országaiban, valamint Jemen, Egyiptom, Lettország, Izrael és a Palesztin területek, továbbá Észtország lakói közül.

ELTE – TTK

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.