Közös munkahely – megöli a házasságot?

by | nov 13, 2012 | Hírek

A kapcsolatok, melyek a munkahelyen kezdődtek, 30 %-os valószínűséggel házassággal végződnek. De vajon a közös munka megöli-e a kapcsolatot?

Az egy fős háztartások száma egyre nagyobb a fejlett országokban. A legutóbbi népszámlálás szerint 4 millió 71 ezer háztartásból 1 millió 261 ezer volt egyszemélyes.

Ennek egyik oka, hogy elmagányosodunk, az interneten és a munkahelyen töltött idő is több, a túlórák száma gyarapszik. Társra azonban vágyunk, és mivel a legtöbben még mindig előszeretettel haladnak a kisebb ellenállás felé, a munkahelyi környezetben lévő jelölteknek nagy esélyük van a befutásra.

A legtöbb munkahelyen nem ütközik akadályba a munkahelyi szerelmi kapcsolat, amennyiben az nem főnök és beosztottja között jön létre.

Egy amerikai felmérés szerint ráadásul a munkahelyi kapcsolatok igen sikeresek. A dolgozóknak ugyanis közel negyven százaléka randevúzott már munkatárssal, sőt harminc százalékuk a (korábbi) kollégájával kötött házasságot.

Az egybekeltek 13%-nál egy munkahelyen kívüli találkozás törte meg a jeget, 11% az ebédszünetben, 10% pedig a túlórák során került közelebb a másikhoz.

A munkahelyi házasság megöli a kapcsolatot?

A házassággal végre vége a kollégák találgatásainak, ami arra irányul, hogy meddig fog tartani a kapcsolatotok. Hogyan hat a közös munka a házasságokra?

Ki megy a gyerekkel szabadságra?

Ha olyan szerencsétlenül jártunk, hogy közvetlen kollégánkkal hozott minket össze a sors, akivel azonos területen dolgozunk, a szabadság alatti helyettesítések megszervezése és a feladatok szétosztása miatt előfordulhat, hogy a két pozíció betöltői nem mehetnek ugyanakkor szabadságra, illetve éppen egymást kellene helyettesíteni.

Mivel ilyen okra hivatkozva csak a munkaadó jóindulatán múlik, elenged-e minket nyaralni, a szabadnapok 75 százalékával ugyanis a munkaadó rendelkezik, érdemes gondolkodni a pozícióváltáson is.

Társas viszonyok

A házastársaknak – már kapcsolatuk kezdetétől fogva – tisztában kell lenniük azzal, hogy amennyiben közeli munkakapcsolatban vagy akár csak egy részlegen  dolgoznak párjukkal, a munkatársak ezután nem csupán saját tulajdonságaik és eredményeik, hanem a másik fél személyiségégét és munkáját is szem előtt tartva alakítják ki véleményüket rólunk.

Így amennyiben választottunk egy halk szavú, engedékeny, kompromisszum-kész társ, az irodában azonban parancsoló, diktatórikus (közép)vezető, a mi megítélésünk is változik.

Érdemeink már nem csak a mieink, hiszen ha olyan pozícióban van – nem kell hozzá főnöknek lennie, elég jó baráti viszonyt ápolnia valamelyik felettesünkkel – amelyben látszólag befolyásolni tudja az előléptetésünket vagy pozícióváltásunkat, felröppenhet a pletyka a “jogtalan” előnyszerzésről is.

Unalom

A jó kapcsolat egyik alapja a kommunikáció. Ami azt is magában foglalja, hogy a munkahelyi problémákat is megbeszéljük, támogatjuk a másikat, próbálunk tanácsot adni gondjai megoldásához.

Amennyiben azonos munkahelyen dolgozunk, a problémákat könnyebb elmesélni, a másiknak pedig megérteni, hiszen ő maga is részese a gépezetnek. A pár azonban áteshet a ló túlsó oldalára is azzal, hogy a központi téma a kapcsolatban a munka illetve a munkahely lesz. Ilyenkor előfordulhat, hogy egyszerre rádöbbenünk, unalmas a kapcsolat.

Érdemes ilyenkor tudatosan kicsit más irányba terelni a beszélgetéseket, keresni olyan hobbit, amelyet házastársunktól külön gyakorolhatunk, hogy új élmények érjenek minket, amelyekkel gazdagíthatjuk a felmerülő témákat.

Túl sok munka

Mivel a közös munkahely megadja az együtt töltött idő látszatát, a párok lojalitása a cég felé nagyobb mértékű, mint az egyéné. Ezért túlórázni is hajlamosabbak együtt, hiszen a plusz munka alatt is együtt vannak.

Itt is fontos odafigyelni az egyensúlyra, és a kapcsolatot más közös programokkal is színesíteni.

Nem csak árnyoldalak

Természetesen egy munkahelyi házasságban sem lehet minden fekete vagy fehér. A problémák átélése, azok közössé válása erős kapocsként is szolgálhat. Érdemes nyitottnak maradnunk, megtartani a korábbi baráti kapcsolatokat, nem engedve a kísértésnek, hogy egyfolytában társunkkal legyünk, ezzel is meghosszabbítva a kapcsolatot.

A munkahelyi házasságok tartósságát ráadásul az is indokolhatja, hogy ha már egy cégnél dolgozunk, nagy valószínűséggel hasonló képességekkel illetve érdeklődési körrel is rendelkezünk, mint választottunk, ez pedig egy közös irányt adhat a pár tagjainak.

A munkahelyi házasság tehát nem elvetendő dolog, csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.