10 ok, hogy kezébe vegye karrierjét

by | dec 14, 2012 | Karriertanácsok

Szereti a munkáját? Kényelmes? Esetleg nem rossz, de lusta új után nézni?

Bárhogy is legyen, fontos, hogy kezünkben tartsuk a saját sorsunkat, ehhez pedig a karrierünket is magunknak kell alakítanunk. Hogy miért? Van rá 10 okunk.

  1.  A jó cégeknél nem csak mi, magyarunk akarunk dolgozni. Külföldről is érkeznek jelentkezők, ráadásul a nem hazai cégek az otthoni munkatársakat is szívesen hozzák magukkal.
  2.  Egyre többen szállnak versenybe, de egyre kevesebb pozícióért.
  3.  Sokan jóval kevesebb pénzért is hajlandóak elvégezni az Ön munkáját csak azért, hogy tapasztalatot szerezzenek.
  4.  A technológia fejlődése sok munkahelyet illetve munkahelyi elvárást is átalakít, amely hatással van a cégek humánerőforrás kezelésére.
  5.  A vállalatok kétszer is meggondolják az adózási terhek miatt, hogy felvegyenek-e valakit, illetve ha igen, akkor teljes munkaidőben legyen-e.
  6.  A cégek sokszor a menedzseri rétegből bocsátanak el munkatársakat, így előfordulhat, hogy az előléptetés is félelemben tart.
  7.  A nyugdíjkorhatár egyre inkább kitolódik, és a gazdasági helyzet sokan nyugdíj után is a pozíciójukban maradnak.
  8.  Legyen hatással saját életére – ebben a bizonytalan világban is! A kutatások ugyanis azt mutatják, hogy ez a boldogság titka.
  9.  A vállalatok összevonása miatt világszerte csökkent a munkahelyek száma.
  10.  A változtatások és a tervek magunk előtt görgetése csak tehetetlenséget, félelmet és tétlenséget szül.

Ezek fényében talán ideje máshogyan állnia jelenlegi pozíciójához? Vagy előrelépnie a ranglétrán? Esetleg máshol próbálkoznia?

 

Tekintse meg a CV Online állásajánlatait

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.