Miért nem vagy sikeres?

by | aug 14, 2012 | Karriertanácsok

Nem bonyolult a válasz. Nem vagy elég lelkes, nem dolgozol elég keményen, nem vagy elég jó a szakterületeden, nincs olyan téma, amire igazán koncentrálnál, nem passzírozod eléggé magad át a belső korlátokon, magadat akarod szolgálni és nem másokat, nincsenek elég jó ötleteid, és túl hamar feladod.

A következő kérdéseim vannak: (1) Ha nem tartod magad sikeresnek, reálisan értékelve a helyzeted, megtalálod-e az okát a felsorolásban? (2) Ha sikeresnek tartod magad, valóban többnyire nem igazak rád a fenti állítások?

Richard St. John egy szegény családból származó középiskolás fiatallal ült a repülőn még 1998-ban, amikor a tinédzser neki szegezte a kérdést: Mi vezet a sikerhez? Nem tudott választ adni, ezért a következő hét évben 500 sikeres emberrel készített interjút. Könyvet is írt belőle, majd 2005-ben egy rövid TED előadásban foglalta össze a lényeget. Persze ő is arra jutott, hogy bármennyire is erre vágyik mindenki, a sikert nem adják olcsón.

Az első alkotóelem a szenvedély. A sikeres emberek elsősorban nem pénzt akartak keresni, hanem csinálni akarták azt a bizonyos tevékenységet. Rengeteget gyakoroltak és dolgoztak, méghozzá úgy, hogy leginkább egy területre fókuszáltak. Ettől lettek profik. Képesek voltak magukat átlendíteni a belső kételyeken, önbizalomhiányon. Másokat akartak szolgálni, valami értéket teremteni. A sikeres embereknek általában vannak ötletei, nem mástól várja azokat. És persze a kitartás.

Videó, magyar felirattal:

HRblog.hu/tudatos vezetés

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.