A felmondás oka: unatkozom

by | márc 8, 2013 | Felmondás

Job hopping, avagy ugrálás munkahelyről munkahelyre. Az HVG.hu szerint az egy-egy munkahelyen eltöltött időszak lerövidülése egyre szélesebb körben elterjedt jelenség, amely ugyan jó hatással lehet az egyén szabadságérzetére, ám annál rosszabbul érintheti a pénztárcáját.

A főleg Y generációnak nevezett fiatal, 1976-1997 között született korosztályra jellemző  “job hopping”-nak nevezett trendről készített összeállítást a HVG.hu.

A korábbi generáció attitűdjeivel szemben ez a korosztály már nem ragaszkodik görcsösen egy-egy munkahelyhez. Ha már nem élvezi a munkát, továbbáll. Megtehetik, mivel a HVG.hu szerint rugalmasság és dinamizmus jellemzi őket. Az önéletrajzban azonban rosszul mutathat az impulzív munkahely-váltogatás, az, ha valakinek karrierje során 15-20 munkahelye volt.
A cikk megszólalóira jellemző, hogy girbegurba karrierútjuk során nem feltétlenül maradtak mindig a szakmájuknál, legfeljebb 3-4 évet töltenek egy-egy helyen, illetve a váltás okaként gyakran az unalmat jelölték meg.
Felmérésekre hivatkozva a szerzők azt állítják, hogy a mai fiatal pályakezdőknek az anyagi megbecsülésnél fontosabb a jó környezet és az érdekes munka. Ha valamiért elégedetlenek, hamarosan felmondanak, ez pedig szabadságérzetet és önállóságtudatot biztosít a számukra. A másik, kevésbé nagyszerű hajtóerő az lehet, hogy valójában félnek az elbocsátástól, bizonytalannak érzik a helyzetüket munkahelyükön, ezért elébe mennek a rettegett kirúgásnak.
A job hopping a cikk szerint azért lehet hátrányos a munkaadók számára, mert pénzt és energiát fektetnek egy-egy fiatal munkatárs tanításába, továbbképzésébe, azonban mielőtt a befektetések hasznosulhatnak, a munkavállaló továbbáll.
Maguk a job hopperek sem feltétlenül profitálnak szokásukból, hiszen néhány év alatt egy területen nem lehet elég tapasztalatot szerezni, valamint a nagy évvégi bónuszokat általában a régóta a vállalatnál dolgozó munkatársak fölözik le.
A munkaadó a klasszikus módszerrel küzdhet a jelenség ellen: vonzóvá kell válnia a fiatal munkavállaló számára. A morális elismerés, a munkahelyi csapatépítés, a folyamatos továbbképzések, a jó munkakörülmények és a változatos feladatok mind szolgálhatják az értékes dolgozó házon belül tartását.
HVG.hu

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.