Milyen a jó névjegykártya?

by | okt 15, 2013 | Karriertanácsok

milyen a jo nevjegykartya 2Amikor egy cégnél dolgozunk, általában céges névjegykártyát kapunk, ami a cég policynek megfelelő dizájnnal készül.

Amikor azonban jelentkezünk egy másik pozícióra, érdemes saját névjegykártyát készíttetni. Persze az interjúztatók a jelenlegi pozíciónk névjegykártyájával is meg lesznek elégedve, de ha jelenleg munka nélkül vagyunk, főleg a kreatív szakmáknál, jó pontot szerezhetünk, és komolyabb benyomást kelthetünk egy ötletes névjegykártyával.

Milyen a jó névjegykártya?

A jó névjegykártya tartósabb, keményebb papírból készül, esetleg le is van laminálva, vagy fóliaréteg is tartóssá teheti. Általános méret a 9×5 cm-es. Ennél nagyobbat nem érdemes készíttetni, azok ugyanis már nem férnek be a szabvány tokba. Ha nincs különösen kreatív ötletünk, egy letisztult, az arányokat megtartó, nem túldíszített, fehér hátterű névjegykártyát készíttessünk.
Amennyiben több területen is van pozíciónk, ne írjuk rá mindet, csak a legfontosabbakat, vagy azt, amivel olyan rendezvényekre, eseményekre megyünk, ahol lehetőségünk van szétszórni a névjegyünket.

Érdekes lehet: Önéletrajzírás tippek kreatívoknak

Kreatív szakmákban érdemes kitalálni valami egyedit. Marketingesként, dizájnerként tervezzük mi magunk a névjegykártyánkat- mintegy referenciaként.

Nézzük meg, milyen a híres emberek névjegye

Andy Warhol névjegye

névjegy 1

 

 

 

 

 

Barack Obama névjegye

névjegy 2

 

 

 

 

 

Walt Disney névjegye

névjegy 3

 

 

 

 

 

Mark Zuckerberg névjegye

névjeg y4

 

 

 

 

 

 

Álláskeresés a CV-Online.hu oldalán >>>

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.