1,8 tonna önéletrajz érkezett

by | máj 12, 2014 | Hírek

A 15 éves Cvonline.hu állásportál születésnapja alkalmából összeszámolta, hogy az oldalon regisztráltak önéletrajzai összesen mennyit nyomnának, ha papíron egy nagy halomba rendeznénk azokat. Nem kevesebb, mint 1,8 tonna a végeredmény.Persze, ez csak papír – gondolhatnánk, sokan viszont ennek a lehetőségnek köszönhetik új állásukat, új életüket. Már kevesen jelentkeznek levélben, és ez a rengeteg önéletrajz is elférne egyetlen egy pendriveon. De mi változott 15 év alatt az álláskeresésben és az internet világában?

A Cvonline.hu állásportál az elsők között ismerte fel az álláskeresésben az internet jelentőségét, és biztosított lehetőséget az álláskeresőknek a világhálón való kutatásra új lehetőségek után. Akkor még egy álláskereső 22500 Ft-os minimálbérre számíthatott (ez a mainak alig több mint a negyede), a bruttó átlagkereset azonban nem nőtt háromszorosára sem – 1999-ben 77187 Ft volt, 2014-ben pedig 229700 Ft-ra becsülik a szakértők.

Ami régen népszerű volt, ma már lehet, nincs is

Ugyan ma már szinte mindenkinek egyértelmű, hogy a Google-ön megtalálja minden kérdésére a választ, addig a 90-es években még az Index.hu előfutára, az INteRNeTTo volt a leglátogatottabb weboldal Magyarországon.

 

allsportalok

Ma ugyan már nem létezik, de a Google-ben még rákereshetünk. Persze a keresések is változtak. 1999-ben a legnépszerűbb keresőszó az Y2K volt – nem is kell ezen csodálkozni, tekintve hogy mindenki a 2000-dik évre előrevetített számítógépes világösszeomlás miatt rettegett. A feltevések szerint a számítógépek nem lettek volna képesek értelmezni a 2000. év rövidített megjelenését, a „00″-át.. Azon talán már jobban lehet, hogy 2014-ben a twerking angol kifejezés érdekelte a magyarokat leginkább (többek között). Aki esetleg nem tudná, ez egy olyan fenékrázás köré épülő tánctechnika, amely Beyonce, de Miley Cyrus botrányhősnő nevével együtt is a vezető bulvárhírek között szerepelt.

Megsokszorozódott keresések

592.200-szor annyi keresést indítunk a Google-ön világszerte, mint 15 éve. De hazánkban is jóval többünknek van lehetősége már erre. Akkoriban ugyanis a magyar lakosoknak csupán 10%-ának volt internet-hozzáférése – mintha ma csak a Budapesten élők tudnának kapcsolódni a hálóra. Mára azonban ez az arány 72%.

Tekintve, hogy a technika megállíthatatlanul fejlődik, nem kell azon meglepődnünk, hogy ma olyan kütyükkel szaladgálunk a zsebünkben, ami 32-szer nagyobb memóriával dolgozik, ám 130-szor kisebb súllyal rendelkezik, mint egy 15 évvel ezelőtti asztali számítógép.

Ezekkel már navigálhatunk, állásra jelentkezhetünk, lényegében folyamatos kapcsolatot biztosítanak a világhálóval.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.