Munkajog: elbocsátás terhesség alatt

by | júl 31, 2015 | Felmondás

Munkajog-elbocsatas varandossag alatt_150x150 Tisztelt Jogsebész!

Segítségét szeretném kérni! Az idén Augusztusban munkában álltam, közben kismama lettem! Most 15 hetes vagyok, és a munkáltatom elmúlt hét szerdán azonnali hatállyal a munka viszonyomat megszüntette! Aznap felvett az orvosom táppénzre, de ma a cégtől a papírjaimat megkaptam! Arra lennék kíváncsi, hogy a táppénz jár így is vagy nem! Előre köszönöm! Tisztelettel.

2014. 12. 08.

Válasz:

Tisztelt Kérdező!

Az Ön kérdése néhány körülmény tisztázását teszi szükségessé. A 2012. évi I. törvény (Munka Törvénykönyve/Mt.) szabálya (65. § (3) bekezdés a.) pontja) szerint „a munkáltató nem szüntetheti meg felmondással a munkaviszonyt a várandósság tartama alatt”. Ez a felmondási tilalom az azonnali hatályú felmondásra nem vonatkozik. Ez utóbbi felmondási módot (korábbi neve: „rendkívüli felmondás” volt) az Mt. 78-79. §-ai szabályozzák, amely jogot főszabályként az annak alapjául szolgáló okról való tudomásszerzéstől számított 15 naptári napon belül lehet gyakorolni.

ÉRDEKES: Munkajog: munkahelyi baleset

Kérdés, hogy a munkáltatója az előírt időben közölte-e Önnel az azonnal hatályú felmondást (a közlés időpontja az, amikor személyesen átvette és aláírásával igazolta vagy az azonnali hatályú felmondást tartalmazó  ajánlott, tértivevényes küldeményt a postától átvette). A következő kérdés az, hogy az azonnali hatályú felmondás indokolása megfelel-e az Mt. 78. § (1) bekezdés a.) vagy b.) alpontjában írtaknak: a munkáltató akkor adhat ki ilyen tartalmú nyilatkozatot, ha
a/ a munkavállaló a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegte, vagy
b/ egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

blog_reklam

Ha az Önnek kiadott határozat a megjelölt feltételeknek (határidő, illetve indokok) megfelel, az azonnali hatályú felmondás jogszerű. Ha nem felel meg, akkor jogszerűtlen, és Ön a közléstől számított 30 naptári napon belül az arra illetékes Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordulhat.

Kérdés az is, hogy Önt a munkáltató határozatának átvétele előtt, vagy azt követően minősítette a háziorvos keresőképtelennek (került táppénzre). Ha a munkáltató határozata jogszerű, akkor nincs jelentősége ennek az időpontnak.
Táppénzre akkor jogosult valaki, ha van biztosítotti jogviszonya.
Ha az Ön munkaviszonya megszűnik, akkor a biztosítotti jogviszonya is megszűnik, így táppénz ellátásra munkaviszonya utolsó napjáig jogosult, utána nem.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel,
dr. Volein István ügyvéd
Onlinejogsebesz.hu

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.