Munkavállalás nőként, anyaként – diszkriminációs kérdőív

by | szept 10, 2015 | Hírek

jollet_150x150A JÓL-LÉT Alapítvány és az ország nagyvárosaiban működő, nők számára munkaerő-piaci tanácsadást nyújtó NÓRA-HÁLÓZAT szervezeteinek közös kutatása arra keresi a választ, hogy a nőket nemük, illetve gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos szerepük miatt éri-e bármilyen hátrányos megkülönböztetés a munkaerő-piacon, és ha igen, akkor milyen formában történik.

Kérdőívünk szempontjából azt tekintjük hátrányos megkülönböztetésnek, amikor valaki a női nemhez való tartozása, vagy anyasága, ill. gyermekvállalási szándéka miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesül a munkaerő-piac valamely szereplője által, egy férfi munkavállalóhoz, vagy anyaság miatti diszkrimináció esetén a gyermektelen munkavállalókhoz képest.
Fontos, hogy az érintettek egymással (nők a férfiakkal, gyerekesek a gyermektelenekkel) összehasonlítható helyzetben legyenek. A munkabér tekintetében pl. akkor beszélhetünk hátrányos megkülönböztetésről, ha egy nő (vagy egy anya) kevesebb bért kap a vele azonos feladatot ellátó, azonos munkakörben dolgozó férfi (vagy gyermektelen) kollégákhoz képest, stb.

Kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével, amely maximum 10 percet vesz igénybe. Kattintson ide a kérdőív kitöltéséhez! 

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.