Álláskeresői lelkesítő – hogy könnyebben menjen az új állás megtalálása

by | aug 16, 2017 | Álláskeresési tippek

Allaskeresoi.lelkesito_150x150A legtöbben, ha meghalljuk az egyik ismerősünkről, hogy épp munkanélküli és állást keres akkor szomorúságot és sajnálkozást érzünk iránta. Ráadásul ez nem csak akkor működik, ha mással történik.

Mi magunk is, ha álláskeresővé válunk, akkor úgy érezzük, hogy hirtelen romokban az életünk és akkor leszünk újra értékesek, ha sikerül végre megtalálni az új munkahelyet.  De milyen hatással van ez az egész folyamatra és hogyan tudunk ezen változtatni?

Élvezd az álláseresést

Képzeld el, hogy élvezed az álláskeresést: hogy találkozol új emberekkel, hogy megoszthatod másokkal, hogy miben vagy jó, mivel foglalkoztál eddig és mik a terveid a jövőre nézve. Még az is lehet, hogy ez büszkeséggel és magabiztossággal tölt el?

Új lehetőségek, új távlatok

Ne csak a rosszat, az anyagi függést lásd meg az álláskeresésben. Ez egy teljesen új lehetőség a számodra, hogy tényleg megtaláld azt a munkahelyet, ahol szívesen dolgoznál. Most van időd arra, hogy utána járj részletesebben, hogy milyen egy-egy vállalatnál dolgozni, milyen a szervezeti felépítése, kik dolgoznak ott, milyen a Facebook oldala, milyen céges rendezvények vannak, egyáltalán szimpatikus?

Idő önmagadra

A folyamatos mókuskerékben már egyre kevesebb idő jut önmagunkra. Élvezd ki, hogy amíg állást keresel, addig otthon tudsz lenni, olyan dolgokkal foglalkozhatsz, amire korábban nem jutott időd. Fejleszd magad, olvass, nézz meg egy jó filmet, kapcsolj ki. Gondold át, hogy az elmúlt időszakban mennyi minden történt veled, miket értél el és mi az, amin változtatni szeretnél.

Egy újfajta, pozitív látásmód kialakítása nem csak azért fontos az álláskeresésed során, mert a hangulatodat befolyásolja. Ahhoz is szükséges, hogy jó önéletrajzot és megkapó motivációs levelet tudj írni, mert hidd el, ezekből mind-mind tükröződni fog, hogy hogyan éled meg ezt az időszakot. Sőt, ha ebből nem derülne ki, akkor az állásinterjún válik egyértelművé az interjúztató HR-eseknek.

Szóval fel a fejjel és próbálj meg kicsit másképp gondolni az álláskeresésre! – Hadd irigykedjenek kicsit az ismerőseid! 😉

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.