5 jel, hogy jól sikerült az állásinterjú

by | júl 10, 2017 | Állásinterjú

5.jel.hogy.jol.sikerult.az.interju_150x150Végre eljutottunk állásinterjúra egy olyan céghez, ahol szívesen dolgoznánk. Kilépve az interjúról már elkezdjük visszajátszani a beszélgetést, hogy eldöntsük, vajon szimpatikusak voltunk-e és megfelelünk-e a vállalat által nyújtott elvárásoknak…

Van azonban pár arra utaló jel, hogy a befutók közé sorolnak bennünket. Nézzük, melyek ezek:

Időtényező

Sokat mond az, hogy mennyi ideig interjúztatnak téged. Általában ha már fél óránál többet ülsz bent, akkor jók az esélyeid, mert kíváncsiak rád és nincs olyan tulajdonságod, ami miatt egyből kizárnának.

Elszólások

Érdemes arra is visszaemlékezni, hogy hogyan beszélt veled a HR-es: rád voltak szabva a kérdések? Az igényeid felől érdeklődtek? (Milyen géppel szeretsz dolgozni? Hol szeretsz ülni? Szükséged lenne plusz monitorra? stb.) Ha nem általánosságban beszélnek az adott pozícióról, hanem úgy hogy az már konkrétan rád van szabva, és ha úgy beszélnek veled, hogy „amikor itt fogsz dolgozni”, akkor nagyon jó esélyekkel indulunk!

Hangulat

Megszokott, hogy az elején hivatalos, picit kötöttebb a hangulat állásinterjún. Idővel azonban – főként ha szimpatikus a jelentkező – átváltanak egy kötetlenebb, barátságosabb hangvételre, ami azt jelzi, hogy szeretnék ha te is jó benyomásokkal távoznál tőlük.

Kompromisszumok

Amikor előkerül a bérigény, akkor szó nélkül nyugtázzák, hogy mennyit adtál meg, vagy bővebben tájékoztatnak, hogy náluk van külön cafeteria és egyéb bérkiegészítő elemek? Ha próbálnak kompromisszumos megoldást keresni, akkor fontos számukra, hogy elégedett legyél, ami szintén arra utal, hogy látják benned a potenciált.

Érdeklődés

Az udvarias köröket hamar letudják, vagy alaposan kikérdeznek mindenről?  Fontos nekik, hogy mikor tudsz kezdeni? Még arról is érdeklődnek, hogy terveztél-e szabadságot a nyárra? Az effajta, alapos érdeklődő kérdések is azt sejtetik, hogy jól teljesítettél az interjún, szimpatikus vagy a cég számára.

ÉRDEKES: 4 tipp a stressz csökkentésére

Sok tényező befolyásolja, hogy hogyan sikerül az interjú. A fent említett tényezőkből azonban lehet következtetni arra, hogy jó eséllyel indulunk a meghirdetett állás betöltésére. Előfordulhat azonban, hogy több, potenciális jelentkező közül mégsem minket választanak a végén. (Ennek számos oka lehet, elképzelhető hogy az illető több szakmai tapasztalattal rendelkezett, vagy úgy látták, hogy jobban fog illeszkedni a csoportba, stb.) Ettől függetlenül a pozitív visszajelzésekből mindig táplálkozzunk, hisz ha már egy cégnél bekerültünk az esélyesek közé, legközelebb, akár mi lehetünk a befutók. Hiszen ha egyszer már meggyőzőnek bizonyultunk, jó tapasztalatot szereztünk, nagy valószínűséggel tudunk a következő hasonló helyzetben jól, vagy akár még jobban teljesíteni.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.