Hogyan készülj az állásbörzékre?

by | márc 3, 2017 | Karriertanácsok

Hogyan.keszulj.allasborzekre_150x150Amennyiben jelenleg munkanélküli vagy, vagy csak szeretnél egy jobb állást találni a mostaninál, akkor érdemes kilátogatnod állásbörzékre. A nagy előnye az online jelentkezésekkel kapcsolatban az, hogy itt személyesen tudsz találkozni a cég HR-eseivel.

Az alábbiakban összegyűjtöttük hogyan érdemes felkészülni a börzékre:

Kiállítói szemle

Első körben nézd meg a kiállítókat, hogy mely cégek fogják képviseltetni magukat a rendezvényen és melyek azok akiket érdemes felkeresned, mert szívesen dolgoznál ott, vagy épp van olyan nyitott pozíciójuk ami számodra megfelelhet.

Felkészülés a cég(ek)ből

Miután kinézted a potenciális cégeket, tudj meg róluk minél több információt! Érdemes kérdésekkel is készülnöd, hiszen személyesen tudsz majd érdeklődni a cégnél dolgozóktól. Gondold át azt is, hogy hogyan fogsz bemutatkozni, mit mesélsz majd magadról és mi az ami téged érdekel a vállalattal kapcsolatban!

ÉRDEKES: Kutatómunka a cégről ahová pályáztál – ezekre keress rá!

Nyomtasd ki a CV-det!

Mindenképp vigyél magaddal nyomtatott önéletrajzokat a rendezvényre, hogy le tudd adni annál a cégnél amelyik érdekel. Emellett azért is jó ha van nálad nyomtatott önéletrajz, mert sok helyen (többek között a Cvonline standjánál is) ingyenesen tudsz kérni tanácsot az önéletrajzoddal kapcsolatban.

Nézz utána a térképen!

Nézd meg a helyszínt és tervezd meg hogyan tudsz odajutni. A kinézett cégeknek is érdemes felírni a standszámát, esetleg megnézni az állásbörze térképén, hogy hol találod majd meg őket, hogy ne az érkezéskor keljen sok időt eltöltened a keresgéléssel.

Készítsd elő a másnapi ruhát!

Legyél ápolt, rendezett. Lányoknak szoknya/nadrág egy szép blúzzal, fiúknak pedig nadrág egy inggel jó választás. Lehet farmerben is érkezni, a lényeg, hogy az összhatás megnyerő legyen.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.