Hogyan készülj az állásbörzékre?

by | márc 3, 2017 | Karriertanácsok

Hogyan.keszulj.allasborzekre_150x150Amennyiben jelenleg munkanélküli vagy, vagy csak szeretnél egy jobb állást találni a mostaninál, akkor érdemes kilátogatnod állásbörzékre. A nagy előnye az online jelentkezésekkel kapcsolatban az, hogy itt személyesen tudsz találkozni a cég HR-eseivel.

Az alábbiakban összegyűjtöttük hogyan érdemes felkészülni a börzékre:

Kiállítói szemle

Első körben nézd meg a kiállítókat, hogy mely cégek fogják képviseltetni magukat a rendezvényen és melyek azok akiket érdemes felkeresned, mert szívesen dolgoznál ott, vagy épp van olyan nyitott pozíciójuk ami számodra megfelelhet.

Felkészülés a cég(ek)ből

Miután kinézted a potenciális cégeket, tudj meg róluk minél több információt! Érdemes kérdésekkel is készülnöd, hiszen személyesen tudsz majd érdeklődni a cégnél dolgozóktól. Gondold át azt is, hogy hogyan fogsz bemutatkozni, mit mesélsz majd magadról és mi az ami téged érdekel a vállalattal kapcsolatban!

ÉRDEKES: Kutatómunka a cégről ahová pályáztál – ezekre keress rá!

Nyomtasd ki a CV-det!

Mindenképp vigyél magaddal nyomtatott önéletrajzokat a rendezvényre, hogy le tudd adni annál a cégnél amelyik érdekel. Emellett azért is jó ha van nálad nyomtatott önéletrajz, mert sok helyen (többek között a Cvonline standjánál is) ingyenesen tudsz kérni tanácsot az önéletrajzoddal kapcsolatban.

Nézz utána a térképen!

Nézd meg a helyszínt és tervezd meg hogyan tudsz odajutni. A kinézett cégeknek is érdemes felírni a standszámát, esetleg megnézni az állásbörze térképén, hogy hol találod majd meg őket, hogy ne az érkezéskor keljen sok időt eltöltened a keresgéléssel.

Készítsd elő a másnapi ruhát!

Legyél ápolt, rendezett. Lányoknak szoknya/nadrág egy szép blúzzal, fiúknak pedig nadrág egy inggel jó választás. Lehet farmerben is érkezni, a lényeg, hogy az összhatás megnyerő legyen.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!