Hogyan kezeld a kollégáddal való konfliktust?

by | márc 28, 2017 | Karriertanácsok

Hogyan.kezeld.a.kollegaddal.valo.konfliktust_150x150Akármennyire is jó a csapat egy munkahelyen belül, bizony idővel előfordulhatnak feszültebb napok, szituációk, amik olykor a kollégák közötti viszályokhoz vezethetnek.

Mind a kollégák jó érzete mind pedig a munka gördülékeny elvégzése érdekében az ilyen helyzeteket minél hamarabb célszerű feloldani. Annak érdekében, hogy helyre álljon a rend, mindenképp nekünk is tennünk kell érte. Első lépésként próbáljuk meg nyugodtan átgondolni, hogy mi váltotta ki ezt a helyzetet.

Nem megfelelő hangnemben beszélt veled a kollégád, úgy viselkedett mintha a főnököd lenne? Ráadásul ezt mások előtt tette? Belekontárkodott a te feladatodba a megkérdezésed nélkül? Úgy prezentálta az egyik munkádat mintha a sajátja lenne? Vétettél egy apró hibát és ezt felnagyítva továbbküldte a vezetőségnek? …vagy csak sunyiban megette a te szendvicsedet?

Bármekkora is legyen a probléma, mindig érdemes tisztázni, mert idővel az apróságok is felgyülemlenek, és később nagyobbat robbanhatnak.

Négyszemközt

A probléma tisztázása nem tartozik másokra, csak az érintett felekre. Azért sem jó mások előtt megejteni, mert elképzelhető, hogy az plusz frusztrációt okoz bennünk/benne és nem tudjuk/tudja igazán önmagunkat/önmagát adni. Szóban, vagy e-mailben jelezzük a kollégánknak, hogy szeretnénk vele négyszemközt beszélni a tárgyalóban, és kérdezzünk rá, hogy mikor lenne neki alkalmas.

Gondoljuk végig

Mielőtt azonban szólunk a kollégának gondoljuk végig és tervezzük meg, hogy mit akarunk mondani. Építsük fel a mondandónkat és az is legyen előttünk, hogy mit akarunk ezzel elérni, mi a megbeszélésünk lényege: megismerjük a másik álláspontját, próbáljuk meg megérteni őt és jussunk közös nevezőre még ha ez azt is jelenti, hogy ő elnézést kér a végén.

ÉRDEKES: Mihez kezdj egy pokoli főnökkel?

Semmi személyeskedés

Fontos, hogy legyünk diplomatikusak és kerüljük a személyeskedést! Mindig lebegjen a szemünk előtt, hogy munkahelyen vagyunk ezért próbáljuk meg ezt a helyzetet is szakmailag megfelelően kezelni.

Nagyon sokat számít egy-egy ilyen szituációnál, hogy az érintett felek hogyan állnak a helyzethez, hogyan lépnek be a beszélgetésbe. Szeretnék-e mindketten megoldani a helyzetet, vagy van olyan köztük akinek nem fontos, nem érdeke a megoldás. A kezdeményezésünk ellenére is sajnos előfordulhat, hogy nem tudjuk feloldani a konfliktust. A probléma súlyosságától függően mérlegelhetjük, hogy beszéljünk-e róla a szakmai vezetővel.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.