Milyen készségekre lesz szükséged a jövőben?

by | márc 6, 2017 | Karriertanácsok

Milyen.keszsegekre.lesz.szukseged_150x150A technológiai fejlődés az életünk minden részére hatással van. Megváltoztatja hogyan kommunikálunk egymással, hogyan utazunk, megváltoztatja a munkafolyamatainkat és idővel a munkaköröket is, csak hogy néhány dolgot említsünk a sok közül.

Annak érdekében, hogy könnyebben és sikeresebben tudjunk élni, nekünk magunknak is fejlődnünk kell a technológiával egy időben:

Alkalmazkodóképesség

Valószínűleg azok a munkakörök, amelyek uralkodóak lesznek a jövőben még csak nem is léteznek. Emiatt azok a dolgozók, akik tájékozottak, képesek felismerni a trendeket és könnyen alkalmazkodnak az új helyzetekhez jó eséllyel lesznek sikeresek a folyamatosan változó munkaerő-piacon.

Fejlesztenünk kell önmagunkat szellemileg, hogy gyorsan tudjunk alkalmazkodni az egyetlen tényezőhöz ami biztossá vált napjainkban, ez pedig maga a változás.

A nézőpontunkat tekintve is nyitottnak kell lennünk, nem szabad, hogy egy állásponthoz mereven ragaszkodjunk. Az újító ötletekhez az kell, hogy újra tudjunk gondolni, lássuk a másik nézőpontját és el tudjuk engedni azt, amiről kiderül, hogy téves.

Önmotiváció

Azok a munkavállalók lesznek sikeresek a jövőben is, akik képesek folyamatosan tanulni, fejleszteni önmagukat. Akik látják, hogy milyen irányba halad a világ és annak megfelelően formálják önmagukat.

Nem hagyatkozhatunk a munkaadónkra, hogy a cég ahol dolgozunk biztosítsa számunkra a megfelelő képzést. Sajnos ilyen lehetőség nagyon kevés helyen adatik meg. Időt kell szakítanunk arra, hogy olvassunk, hogy fejlesszük magunkat – nem csak azért, hogy a jelenlegi munkahelyen sikereket érhessünk el, hanem hogy a jövőben se kelljen aggódnunk amiatt, hogy nem lesz munkánk.

Kapcsolatépítés

Sok cikkben olvashattátok már, hogy mennyire fontos a networking. Nem csupán azért, mert a kapcsolataink révén értesülhetünk új nyitott pozíciókról, hanem mert folyamatos információáramlást biztosít számunkra, kapcsolataink révén új ötleteket, megoldásokat is szerezhetünk, amit hasznosíthatunk a munkánk során.

ÉRDEKES: Mi az a networking, és mire jó?

Öntudatosság

A külső változásokra való reagálás mellett azonban arra is figyelnünk kell, hogy ne veszítsük szem elől a saját jólétünket. Olyan munkahelyen dolgozzunk, ahol pozitív és támogató a munkakörnyezet. Legyünk képesek kommunikálni a szükségleteinket és olyan helyen dolgozzunk, ahol ezeket meg is hallgatják.

Kódolás

Már szinte minden szakma kapcsolódik valamilyen szinten a digitális technológiához és ez egyre csak fokozódik majd. Az egyszerű, alapszintű számítógépes kódolás megtanulása növelheti az esélyünket a munkaerő-piacon. Számos tanfolyamon, de az interneten elérhető ingyenes tananyagok alapján is megtanulhatunk kódolni, ami egyre fontosabbá válik napjainkban.

A cikkhez az ötletet innen vettük.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.