Németországban dolgoznál? – ismerd meg az Abakus cégcsoport lehetőségeit

by | okt 29, 2018 | Cégbemutató

Abakus Magyarország a németországi abakus cégcsoport magyarországi munkavállalóival foglalkozó osztálya. Magyar szakembereknek kínál munkalehetőséget Németországban. Melyek azok a területek, amelyekre a leginkább keresik a képzett munkaerőt?

Németországban, mint köztudott, magas mértékű a képzett munkaerő-hiány. Tisztában vagyunk vele, hogy nem az abakus cégcsoport az első vállalat, aki magyar állampolgároknak Németországban munkát biztosít. Viszont biztosak vagyunk abban, hogy számos kiválóan képzett magyar szakember keresi a munkalehetőséget egy megbízható német cégnél, ahol hosszú távon és modern körülmények között tudja végezni a munkáját. A magyar állampolgároknak könnyű az EU-n belül munkaviszonyt létesíteni, a németnyelv-ismeretük is jobb, mint a legtöbb környező országban. Az abakus cégcsoport ipari és kisipari területeken egyaránt kínál munkalehetőséget.

Milyen mértékben felel meg a magyar szakembergárda képzettsége és teljesítőképessége a német igényeknek?

A magyar szakemberek képzettsége és külföldi munkavégzési minősége nemzetközi összehasonlításban is jónak mondható. Azokon a területeken, amelyre mi keresünk szakembereket – CNC (marós, esztergályos, köszörűs, programozó) víz-gáz-fűtésszerelő, villanyszerelő, lakatos, hegesztő, festő, épületasztalos, bútorasztalos stb. – a munkaadóknak jó tapasztalatai vannak, és szívesen várják a Magyarországról érkezőket. A német vállalkozások köztudottan pontos és precíz munkavégzést várnak el. A munkakultúra és a technológiai ismeretek szempontjából is vonzó a magyar munkaerő. Mivel mi hosszú távú munkaviszonyt kívánunk kialakítani az ügyfeleinkkel, a megbízhatóság és az elkötelezettség is egy fontos szempont, amiben szintén jól teljesítünk.

Sok magyar kételkedik egy céges ajánlatok hitelességében, mivel nap mint nap találkozhatunk olyan esettel, ahol a magyar munkavállalónak más ígéretet tettek a munkaadó cégek hiszen rengeteg a komolytalan cég. Hogyan kezeli ezt a bizonytalanságot az abakus cégcsoport mint munkaadó cég? Milyen biztosítékot nyújt a munkavállalóknak?

Valóban a kezdetektől kezdve szembesülünk a magyar munkakeresők bizonytalanságával és kételkedésével. Ennek ellensúlyozása képpen cégünknél magyar nyelvű munkatárs áll az állás iránt érdeklődők rendelkezésére, ami lehetővé teszi a jelentkezők kérdéseinek megválaszolását mindenféle nyelvi nehézség nélkül. Előszerződést készítünk el (német-magyar nyelven), ami a céges ajánlatunk hitelességét és komolyságát garantálja. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg a komolytalan cég és az üres ígérgetés, de ugyanakkor komoly cégek is léteznek, akik, mint ahogyan mi is, a szaktudást és a munkát komolyan értékelik és az őszinteség, emberies bánásmód és a segítségnyújtás a mindennapi munkájukhoz tartozik. Cégünk 20 éves tapasztalattal rendelkezik a szakemberek foglalkoztatásában, mind munkavállalóinkkal mind pedig megbízóinkkal sokéves bizalmi és közvetlen kapcsolatot ápolunk.

Milyen példát tud felhozni az abakus cégcsoport egy sikeres munkába állással kapcsolatban? Tartja a munkába állás után is a kapcsolatot a dolgozóval?

A Facebook-os oldalunkon is megosztunk egy-egy sikeres munkába állást. Számtalanszor adódik úgy, hogy a közösségi hálózaton keresztül veszik fel velünk a munkakeresők a kapcsolatot, érdeklődnek a meghirdetett munka iránt. A megfelelő szakmai és nyelvi feltételekkel rendelkező jelentkezőknél elég gyorsan megy a konkrét ajánlat kiküldése. Sok magyar munkakereső már Németországban tartózkodik és munkát keres vagy váltani szeretne. Vannak magyar munkakeresők, akik még soha nem vállaltak állást Németországban és most szeretnének munkába állni. Számunkra elsőrendű a munkavállalókkal egy bizalomra alapuló közvetlen kapcsolat kialakítása, hiszen aki nálunk vállal munkát, egyértelmű, hogy beszámol barátainak, ismerőseinek a családján kívül, akik esetenként szintén hozzánk fordulnak munka ügyben. Dolgozóinkkal folyamatos kapcsolatban állunk megbízóinknál való munkába állás után is. Aktuálisan kb. 100 dolgozót foglalkoztatunk a kelet-közép-európai régióból. Minőségi szolgáltatást nyújtó vállalkozás vagyunk, amely minőségi munkaerőt keres. A legmagasabb szinten rendelkezünk elvárható dolgozói háttérrel, partneri kapcsolattal, infrastruktúrával.

Milyen költségekkel járnak a munkakeresőknek a szolgáltatásaik?

Ingyenes. A munkavállalók közvetlen az abakus cégcsoporthoz szerződnek.

Milyen fontos szerepet tölt be a német nyelv ismerete? Ha a munkára jelentkező kellő tapasztalattal rendelkezik és kiváló szakember, kellőképpen felkészült a munkavégzésre?

A német nyelv ismerete elengedhetetlen a munkavégzéshez és egyben a szerződés illetve felvételhez szükséges feltételt képezi. Nem szükséges megemlíteni, hogy nemcsak munkavégzési, hanem biztonsági okokból is elengedhetetlen a nyelv ismerete. Tisztában vagyunk vele, hogy számos kiváló szakember nem rendelkezik a megfelelő német nyelvi szinttel. Ebben az esetben segítségképpen ajánlunk egy német nyelvtanfolyamos lehetőséget, amely költségének a felét – előzetes megbeszéléssel – cégünk állja.

Milyen hasznos tanácsot adna a magyar munkakeresőnek Németországban?

Ha jó szakember és szeretne hosszú távon Németországban dolgozni, elengedhetetlen, hogy megtanuljon jól németül. Mind a saját boldogulást, mind pedig a saját érdekét szolgálja. Megéri a fáradtságot megtanulni a német nyelvet, befektetés a jövőjébe, ha egy biztos és határozatlan idejű munkahelyre vágyik.

Van lehetőség a magyar munkavállalóknak a szállás biztosítására az abakus cégcsoportnál?

Dolgozóink megelégedettsége számunkra nagyon fontos, ezért mindenben, amiben tudunk, igyekszünk a lehető legjobb lehetőséget nyújtani. A szállás a magyar munkavállalóknak szervezett és ingyenes. Helytől függően mindig jól felszerelten és közel a munkahelyhez keressük az egyszemélyes szobákat. Számunkra az a fontos, hogy jól kipihenten és pontosan tudjon a munkahelyen megjelenni.

A cég aktuális álláshirdetéseit ITT találod.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.