6 neked való munka, ha szereted az állatokat

by | szept 14, 2018 | Karriertanácsok

Kiskorod óta rajongsz az állatokért? Esetleg már most is egész kis farmod van otthon? Reggel előbb mész le megsétáltatni a kutyát, mint hogy meginnád a kávédat? Ha szenvedélyed az állatok szeretete, most megmutatjuk, milyen munkák közül választhatsz!

Állatgondozó

Ha igazán testközelből szeretnél foglalkozni az állatokkal, akkor ez a neked való munka. Állatgondozóra sok helyen szükség van, ilyen például az állatkert, vagy a különféle állattenyésztéssel foglalkozó gazdaságok. Ez a munka viszont nem finnyásoknak való, az állatok gondozásába ugyanis beletartozik az etetésükön és ápolásukon túl a környezetük tisztántartása, tehát az alom takarítása is, illetve egyéb speciális munka, mint például a fejés, vagy az állat élősködőktől való megtisztítása. Kisebb, családi gazdaságoknál nem ritka, hogy a munka mellett a lakhatást is biztosítják, de azt érdemes tudni, hogy sok esetben hétvégén is dolgozni kell, hiszen az állatoknak minden nap szükségük van a gondoskodásra, táplálásra.
Oldalunkon jelenleg is találsz állatgondozói állást itt.

Állatorvos

Talán nem szorul sok magyarázatra, hogy miért ez az egyik legkedveltebb foglalkozás azok körében, akik kedvelik az állatokat. Állatorvosként az állatok számtalan fajtájához kerülhetsz közel. A kutyák és macskák az oltások és ivartalanítások okán rendszeres vendégek a rendelőben, de speciális szakterület is választható, így szakosodhat valaki egzotikus vagy vadállatok kezelésére is. Mint minden orvoslással kapcsolatos munkát, ezt is bírni kell gyomorral, ezért nem árt, ha nem ájulsz el a vér látványától, és a sérült állatot inkább megmenteni, mint sajnálni szeretnéd. Az általános állatorvosi rendelőkön túl sok helyen van szükség állatorvosra, ilyen például az állatkertek és vadasparkok mellett az állat-egészségügyi szakigazgatás, az élelmiszer-ellenőrzés területe, valamint a kutatólaboratóriumok, a gyógyszeripar és az állat – és környezetvédő szervezetek.

Természetfotós/filmes

Amennyiben emberekkel szinte egyáltalán nem szeretnél a munkád során találkozni, és van némi érzéked a vizuális ábrázoláshoz, az egyik legjobb választás, ha természetfotósnak állsz. Igaz, ehhez a munkához nem kevés türelem szükséges, akár napokig is várhatsz a rejtekedben, mire elkapod a megfelelő pillanatot. Cserébe csodálatos és egyedi tájakon kivételes pillanatokat örökíthetsz meg, olyan események szemtanúja lehetsz, amit csak kevesen mondhatnak el magukról. Általad sokan ismerhetnek meg ritka, vagy érdekes állatokat, viselkedésüket, szokásaikat.

Állatkozmetikus

Ha nap, mint nap boldog kutya – és cicaarcokat szeretnél látni, az állatkozmetikus testhezálló munka számodra. Fürdetés, körömvágás, fazonírozás, fültisztítás tartozik a napi feladatok közé, és az állatokat nem csak a hétköznapokra, hanem versenyekre is előkészítheted. Manapság a kutyák és cicák mellett egyre gyakrabban viszik a szalonokba a nyuszikat, egyéb rágcsálókat, sőt a madarakat is.

Eladó az állatkereskedésben

Nincs tökéletesebb munka, ha szeretnél részese lenni a gazdára váró állatok, és boldog tulajdonosaik első találkozásának. Emellett segíthetsz abban, hogy a megfelelő gondozással és táplálással kapcsolatos tanácsokkal is ellátod a újdonsült tulajdonosokat. Nem utolsó sorban pedig gondoskodhatsz az igen sokféle kisállatról az üzletben, míg leendő gazdijukat várják.
Böngéssz eladó pozícióra hirdetett állásaink között, hátha megtalálod, amit kerestél.

Állatmentő

Az igazi fekete öves munka, ha valóban tenni is szeretnél az állatok jólétéért. Ehhez a munkához erős lelkierő szükségeltetik, de talán kevés annál felemelőbb dolog van, mint amikor ártatlan, szenvedő életeket menthetsz meg. Kemény munka, nem csak hétköznap 8-tól 5-ig tart, inkább hivatás ez, amibe az ember szívét-lelkét beleteszi. Gyakorlatilag szinte mindenféle típusú állattal kapcsolatba kerülhetsz, igaz, nem a legjobb formájukban láthatod őket, de a segítségeddel talán jobb élet vár rájuk. Ha szeretsz segíteni az elesetteken, és bírod a nehéz feladatokat, akkor ez a te munkád!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.