7 érv, hogy ne várj tovább, ha az Egyesült Királyságba készülsz

by | febr 21, 2018 | Karriertanácsok

Magyarország EU-s csatlakozása óta két generációi is munkaképes korba lépett. Számunkra már a munkavállalók szabad mozgása már nem egy elérhetetlen álom, hanem a világ legtermészetesebb dolga. Ráadásul már 7 éve korlátozások nélkül vállalhatunk munkát, vagyis: bármelyik tagországban ugyanolyan feltételek mellett dolgozhatunk, mint annak saját állampolgárai.

Többen éltünk és élünk is ezzel a lehetőséggel. A felmérések szerint az Egyesült Királyságra esett főként a választásunk, ami nem is meglepő. Ugyanis ez a legkézenfekvőbb, elérhető közelségben lévő alternatíva, ha angol nyelvterületet céloz meg valaki, továbbá a kereseti lehetőség szempontjából is igen előkelő helyen áll.

Vannak viszont sokan olyanok is, akik csak tervezgetnek, mérlegelnek, halogatnak. Bár az óvatosság általában kifizetődő, ezúttal nem biztos: bár nem tudjuk, pontosan mit hoz a jövő, de egyet szinte biztosan kijelenthetünk: hogy ez az utolsó teljes év, amikor a régi feltételekkel, korlátozások nélkül vállalhatunk munkát az Egyesült Királyságban!

Még mindig halogatsz és jó okod van rá? Nekük is van 7 érvünk, hogy miért most vágj bele!

1. „Majd elmegyek az Egyesült Királyságba dolgozni, ha befejeztem a tanulmányaimat.” A szüleitek ennek a kijelentésnek hallatán biztosan megkönnyebbülten sóhajtanak fel. Nem feltétlenül jó azonban a „papírra” várni, főleg, ha külföldi munkát szeretne utána az ember, ahol pedig a tapasztalatnak sokkal nagyobb szerepe van az elhelyezkedésnél, mint a végzettségnek. Lehet évet halasztani és számos gyakorlati hely lehetőség van külföldön is. Ne felejtsd el, hogy nyelvvizsga is feltétele a diplomának, és bizony nem árt anyanyelvi környezetben elmélyíteni az iskolai körülmények között szerzett angol nyelvtudást.

2. „Mennék, de egyedül félek belevágni.” A legtöbb munkára lehet ketten is jelentkezni, párral, baráttal, barátnővel, testvérrel. Ha pedig mégis csak magad mennél, ott is csapatban fogsz dolgozni, jobbára fiatalok között, nagy eséllyel lesznek ott más magyarok is, egyedül tehát biztosan nem leszel.

3. „Majd elindulok, ha összegyűjtöttem legalább félmillió forintot a kezdetekre.” Ha közvetítőn keresztül megy valaki, akkor ennek a töredéke is elég, vagyis kiutazás költsége és némi költőpénz. Az, hogy egyből munkaszerződéssel utazhatsz ki, helyben biztosítja a munkaadó a szállást, az étkezést is támogatja, segíti a hivatalos ügyek intézését, az nem csak a stresszt csökkenti, de a szükséges induló tőkét is a harmadára redukálja.

4. „Hiányozna a családom és a barátaim.” Van fizetett szabadság, 3 havonta kb. 5 nap, de akár még ennyit sem kell várni, hiszen a szabadnapok összetolásával lehet nyerni már ezt megelőzően is akár pár napot, hogy hazaugorj egy kicsit. A távolság nem vészes, a repülőjegy megfizethető, főleg a kinti keresetből. Illetve a munkáltatók abban is partnerek, hogy időközönként látogatót fogadj.

5. „Ha megtanultam rendesen angolul.” Az, hogy valamennyire tudj angolul, ha az Egyesült Királyságba készülünk dolgozni alapvető elvárás, viszont itt nem kell felsőfokra gondolni, társalgási szintű nyelvtudás már elegendő az elhelyezkedéshez. Anyanyelvi környezetben pedig sokkal könnyebb fejleszteni az angolt. Attól sem kell tartani, hogy ha más magyarok lesznek körülötted, akkor ellustulsz, mert a munkaadók kivétel nélkül elvárják, hogy minden dolgozó angolul beszéljen egymással is.

6. „Ha kereshetek annyit, hogy megérje elhagyni az otthonomat.” Annak ellenére, hogy a legtöbb betanított munkára minimálbért fizetnek (amiből egyébként kint meg lehet élni), léteznek olyan munkahelyek, ahol a helyben biztosított dolgozói szállás és étkezési támogatás miatt a fizetés kb. kétharmada félretehető. Tehát havi szinten 200.000 HUFnak megfelelő font biztosan a zsebedben marad.

7. „Ha kapok egy jó ajánlatot” Tudunk egyet, ami a fent leírt előnyökkel mind rendelkezik! Kiváló gyakorlati hely a vendéglátásban, aminek megpályázásához társalgási szintű angolon kívül másra nincs is szükség. Lehet pároknak együtt jelentkezni, kevés indulótőkét igényel. A munkaadó szinte mindent biztosít, sőt még a kiutazást is támogatja a repülőtérről egy ingyenes transzferbusszal. Közel van, és látogatót is lehet fogadni.

Szívesen dolgoznál külföldön? Kattints ide ha érdekel az angliai munka

Olvasd el, jelentkezz, találkozz a leendő munkaadóddal már Magyarországon, és kezdj el csomagolni 🙂

Euwork

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.