Élj Zölden, élj boldogabban! – 5 tipp a környezettudatos életért!

by | okt 17, 2019 | Hírek

Korábbi cikkünkben már részletesen kifejtettük a munkahelyen való környezettudatos életet, de mindannyian pontosan tudjuk, hogy bár a nap jelentős része munkával telik, nem csak abban az időszakban kell figyelnünk a környezetünkre. Ebben a cikkben olyan tippeket gyűjtöttünk nektek össze, ami leginkább a hétköznapokra vonatkozik.

A legtöbben azt gondolják, hogy „Persze, majd pont miattam fog megváltozni a globális felmelegedés..”. Nos, aki így látja, annak valamilyen szinten igaza is van, de ahogy a jól ismert mondás is tartja „Sok kicsi sokra megy.”. Együtt tudunk nagy változást elérni, úgyhogy lássuk azokat a tippeket, amikkel egyénileg hozzájárulhatunk élőhelyünk jobbá tételéért.

  • Hulladékok újra hasznosítása – „Ami neked szemét az másnak kincs.” közmondását gondold újra, csinálj a hulladékból valami értékeset. Rengeteg videót találsz fent az interneten, ami arról szól, hogyan készíts régi újságokból papírmasét, vagy dobozos üdítők dobozaiból csikktartót. A lehetőségeknek csupán a képzeleted szab határt!
  • Fáradt olaj kérdéskör – Sajnos a legtöbb (nagy) városi lakó könnyen el tud kényelmesedni, és egy nagyobb adag sültkrumpli sütése után a megmaradt, használhatatlan olajt egy könnyű mozdulattal beleöntik a lefolyóba, ami komoly kockázattal ját a környezetünkre nézve. Azonban örömmel tájékoztatunk – amennyiben összegyűjtöd a fáradt olajt – számos benzinkútnál le tudod adni, ahol végsősoron újrahasznosítják.
  • Házi készítésű tisztító – és tisztálkodószerek – Nemcsak, hogy kifejezetten jobbat tesz a bőrödnek, de a környezetet is megóvod attól, hogy a káros anyagok a lefolyóba kerüljenek. Ha van egy kevés időd böngészni, rengeteg receptet találsz.
  • Felesleges műanyagzacskók – Ha már tudod, hogy elmész egy kisebb vagy nagyobb bevásárlásra, akkor készülj textilzacskóval, és máris eggyel kevesebb zacskó kerül a kukába. Ha véletlenül elfelejtenéd, akkor sincs semmi gond, az üzletek is egyre inkább figyelnek, hogy a műanyagzacskók helyett a papír tasakot népszerűsítsék, sőt már a zöldség – vagy gyümölcsvásárláshoz is kaphatóak többször használható tárolózacskók.
  • Takarékos áramhasználat – Persze azt mondani sem kell, hogy ha nem vagy otthon, akkor ne legyen felkapcsolva a lámpa. De ha egy mód van rá, akkor használj természetes fényeket, és ha este csak rövid időre mész ki a szobából, nem szükséges leoltani a villanyt, hiszen az még több energiával jár.
  • Használt ruhák – Nem kell rongyokra gondolni, ha használt ruhákról van szó, sokan viszik el egy pár használat után a ruhagyűjtőkbe márkás darabjaikat, amit az eredeti áruk negyedéért tudsz megvásárolni. Kifejezetten pénztárcakímélő megoldás és ezzel sem támogatod a ruhák – egyébként roppant környezetszennyző – tömegtermelését.

Amennyiben megfogadod ezeket az apró kis tanácsokat, és beolvasztod a mindennapjaidba, akkor nemcsak, hogy tisztább lelkiismerettel tudsz elaludni, hogy aznap is tettél valamit az értékes bolygónkért, hanem még a pénztárcádat is megkíméled a felesleges költségektől!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.