Mit tehetsz annak érdekében, hogy a munkáltatók rád találjanak?

by | febr 17, 2020 | Álláskeresési tippek

Te is főleg online keresel állást? Sok helyre jelentkeztél már, de még sincs érdemi eredmény? Az online álláskeresésnek két oldala van. Egyik oldalról te magad regisztrálsz az adott állásportálon, kitöltöd a munkavállalói profilt, és elkezded a jelentkezést. A másik oldalról azok a munkáltatók keresnek az adatbázisokban, akik nem adnak fel hirdetést, hanem a saját paramétereik alapján keresik a leendő dolgozóikat.

Mindkét esetben döntő fontosságú lehet, hogy a saját profilod mennyire és milyen minőségben van kitöltve. Gondolj csak bele! Ha hozzád jelentkezne valaki, akkor melyik lenne a szimpatikusabb jelentkező; akinek csak tessék-lássék van kitöltve a profilja (és így kevés róla az információ) vagy egy olyan jelölt, akinek 100%-ban, maximális információ tartalommal van feltöltve az egyéni adatlapja? Egyértelmű a válasz.

Tanácsadó cégeknél is esélyek?

Az elmúlt pár évben érezhető egy negatív visszhang, amely főleg a tanácsadó (köznyelvben: fejvadász) cégeket lengi körül. Ne adj a negatív pletykákra! Ezeknek a cégeknek ugyanaz a célja, mint neked. A gyors eredmény. Minél előbb szeretnék megtalálni a megbízójuk számára a legmegfelelőbb jelöltet.

Kereshető profil

Ezért nagyban növeled az elhelyezkedési esélyeidet, ha a teljesen kitöltött profilodat kereshetővé teszed ezen vállalatok számára is. Valóban igaz, hogy ott a folyamat kicsit lassúbb és nehézkesebb, de ha épp ezen az úton találod meg a számodra legmegfelelőbb munkát, akkor megéri a dolog.

Sokan aggódnak, hogy ezekben az adatbázisokban saját munkaadójuk is rátalál a kitöltött, friss önéletrajzra. Nem kell aggódni, hiszen el lehet rejteni adatlapunkat jelenlegi munkaadónk elől a cég nevének kiválasztásával. Így akár munka mellett is biztonságosan kereshetünk állást.

Profil = Önéletrajz?

Kezeld úgy a profilkitöltés kérdését, mint az önéletrajzírást. Akkor is arra törekszel, hogy minél jobb és informatívabb legyen, hiszen ez a kulcs az első körös személyes találkozás elérésének.

A cvonline.hu önéletrajz adatbázisában több mint 200.000! önéletrajz található. Ennek ellenére nem mindenki éri el a 100%-os kitöltöttséget. Javasoljuk, hogy tartozz ebbe a szűk klubba, és növeld az esélyeidet. Ezzel nem csak magadon segítesz, hanem nekünk is, hiszen nekünk is az a célunk, hogy a munkaadók minél hamarabb Rád találjanak!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.