Megéri kijönni egy állásbörzére?

by | febr 20, 2020 | Álláskeresési tippek

Közeleg a tavasz egyik legfontosabb karriereseménye, a HVG Állásbörze. Napjainkban sokszor felmerül a kérdés, hogy az online álláskeresés időszakában van-e értelme még ilyen rendezvényekre járni. Lássuk, melyek azok az előnyök, amelyekért érdemes kilátogatnod legalább egy napra!

  1. Személyesen találkozhatsz a cégekkel

Kialakul(hat) egy személyes kapcsolat azáltal, hogy ott állsz a recruiter előtt, míg ez az előny az online álláskeresésnél nincs meg. Sok cégnél nemcsak a HR-es van kint az eseményen, hanem az adott szakterületek képviselőit is kérdezheted arról, milyen a cégnél dolgozni.

  1. Oldottabbak a keretek

Egy állásinterjún gyakran elfelejtjük, hogy egyenrangú tárgyalófelek vagyunk, és csupán meg akarjuk győzni az interjúztatót alkalmasságunkról. Egy állásbörzén a cél a kiállítók és az álláskeresők egymásra találása, hogy fény derüljön az igényekre, elképzelésekre, értékajánlatokra. Ez a nyitottság lehetőséget ad arra, hogy minden olyan kérdést feltegyél, amit egy állásinterjún talán nem mernél.

Több infó az állásbörzéről

Az állásbörzére a cégek jelentős része készül valamilyen játékos aktivitással is, melynek egy célja lehet, hogy kipróbáld magad a munkahelyi feladatokban (például, robotot programozhatsz), de ilyen cél lehet a beszélgetés könnyebb beindítása is.

  1. Felmérheted a munkaerőpiaci helyzetet

Mivel hazánk legjelentősebb munkaadói lesznek jelen a rendezvényen, kialakul egy képed arról, melyek a keresett szakterületek, diploma-kombinációk. Esetleg olyan lehetőségekre is bukkanhatsz, amelyekről nem is gondoltad volna, hogy neked valók, ezáltal megfogalmazódhat benned egy lehetséges irány is a továbbképzésre.

  1. Időt spórolhatsz

Aktív álláskeresőként rengeteg idődet felemésztheti, hogy pozícióra szabsz az önéletrajzodat, menedzseld a különböző platformokat, és számon tartsd, melyik céghez hol jelentkeztél. Az állásbörzén egyből eljuttathatod a HR-eshez az előzetesen feltöltött CV-det az elektronikus jelentkeztető rendszer segítségével.

Nem árt, ha viszel magaddal néhány nyomtatott példányt is, mert nem minden cégnél tudsz online jelentkezni!

  1. Rengeteg területen fejlesztheted magad

Az állásbörzén nemcsak állásokra jelentkezhetsz, hanem felkészítő előadásokon és workshopokon is részt vehetsz, a legkülönbözőbb témában. Naprakész szakértők segítenek a tökéletes pályázat elkészítésében, és a sikeres állásinterjú-szereplésben. Ha jelenleg nem keresel állást, önfejlesztő és pszichológiai témájú alkalmakra is beülhetsz.

 

A március 11-12-i HVG Állásbörze kiállítóiról és programjairól itt olvashatsz bővebben!

A rendezvényen való részvétel ingyenes, csak regisztrálnod kell!

Regisztráció

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.