Ezt viheted magaddal, ha mersz kezdeményezni egy állásbörzén

by | okt 13, 2021 | Álláskeresési tippek, Karriertanácsok

Október 20-án és 21-én ismét megnyitja kapuit a JOB4me Virtuális Állásbörze számos izgalmas előadással és a legnagyobb cégek képviseletével. Óriási előnye, hogy nem kell sorban állnod a standoknál, azonnal írhatsz a cégeknek az otthonod kényelméből. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy kezdeményezni nem könnyű dolog, de az ehhez merített bátorság meghozza az eredményét. Összegyűjtöttünk néhány szempontot, amelyekért megéri aktívan részt venned egy állásbörzén.

Valós első benyomást szerezhetsz 

Szuper, ha már vannak ismereteid egy adott cégről, de egy állásbörze arra is jó alkalmat biztosít, hogy mielőtt beadod a jelentkezésed valahova, közvetlenül tudsz információkhoz jutni a cég képviselőin keresztül. Az állásbörze előtt bátran írj egy listát azokról a cégekről, amelyek érdekelnek, és gyűjts néhány kérdést is, amelyek döntő jelentőségűek lehetnek abban, hogy végül beadod-e a jelentkezésed hozzájuk. Ha szégyenlősebb vagy, nagy előny lehet számodra, hogy a virtuális állásbörzén írásban is fel tudod tenni a kérdéseidet. Az első benyomásnak nagy a jelentősége, hiszen magába foglalja azt az érzést is, melynek mentén el tudod dönteni, szimpatikus-e számodra az adott cég, megvan-e a „kémia”, és megfelelsz-e az elvárásaiknak (valamint ők a tieidnek).

A jó kérdések ereje

Egy állásbörzén számos hasznos információt gyűjthetsz be. Ahhoz, hogy ezt hatékonyan tehesd meg, említést kell tennünk a hatékony kérdésekről. Javasoljuk számodra a nyitott kérdéseket, amelyek teret engednek a másiknak, hogy kifejtsen egy adott témát, és így számos olyan információ is a birtokodba juthat, amelyre esetleg nem is gondoltál előzetesen. Nyitott kérdésnek számítanak azok a kérdések, melyek úgy kezdődnek, hogy „Miért?”, „Hogyan…?”, „Hogy néz ki nálatok a toborzási/betanulási folyamat?”, „Mire vagytok a legbüszkébbek a cégnél?” stb.

Kipróbálhatod magad egy valós interjúhelyzetben

Ha kevésbé vagy tapasztalt az interjúhelyzetekben, vagy kijöttél a gyakorlatból, akkor bátran jelentkezz be próbainterjúra, ahol visszajelzéseket kaphatsz erősségeidre és fejlesztendő területeidre is. Nem sokszor adódik hasonló lehetőség, így érdemes élni ezzel. Emellett, ha van egy számodra szimpatikus cég, kezdeményezz velük videóinterjút, hiszen ezzel megteheted az első lépést ahhoz, hogy felfigyeljenek rád és elindulhass a toborzási folyamatban.

Tájékozódhatsz a bérigényről

Friss diplomásként kihívást jelenthet a reális bérigény megállapítása. Egy állásbörzén számos HR-es és toborzási tanácsadó képviselteti magát, akik tisztában vannak a bérpiaci adatokkal és valós toborzási tapasztalattal is rendelkeznek. Miért ne kérdezhetnéd meg a véleményüket arról, hogy a Te tudásodért és tapasztalatodért cserébe mekkora fizetést kérhetsz el? Ez nagy segítségedre lehet abban, hogy amikor az anyagiakra kerül sor egy interjúfolyamatban, már megalapozottan, magabiztosan mondj egy összeget vagy egy bérsávot.

Nincs veszítenivalód

Ha nehézséget jelent számodra a kezdeményezés és komfortosabb a megfigyelő szerep, akkor ezt az eseményt arra is használhatod, hogy kipróbáld, milyen kilépni a komfortzónádból. Jól belegondolva semmi veszítenivalód nincs: nem tudsz rosszat kérdezni vagy mondani, hiszen ez egy tét nélküli ismerkedés a cégekkel.

Mindannyian arra vágyunk, hogy egy olyan munkahelyünk legyen, ahol elismernek minket és emellett azt csinálhassuk, amit szeretünk. Mindezért a célért tedd meg most az első lépést: irány a JOB4me Virtuális Állásbörze!

Aktív részvételeddel a pontgyűjtős játékban is nagyobb eséllyel indulsz, szóval látogass el minél több standra, valamint a Virtuális Színpadra is, ahol többek között önfejlesztés, karrierfejlesztés és pénzügyi témában is hallgathatsz előadásokat.

Az eseményre bárhonnan csatlakozhatsz, hogy találkozz a legjelentősebb munkaadókkal gyorsan és kényelmesen!

A részvétel ingyenes, csak regisztrálnod kell, kattints ide!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget? A Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat, vagy készítsd el Gyors Profilod, mellyel akár 3 perc alatt is elkészülhetsz (tényleg így van, teszteltük is)!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.