2022. március 9-10-én ismét JOB4me! – Álláskeresőknek és tudatos karrierépítőknek

by | febr 23, 2022 | Álláskeresési tippek, Karriertanácsok

Jól tudjuk, hogy a hagyományos állásbörzék pezsgése, hangulata a legtöbbünknek hiányzik, de a virtuális állásbörzék is számtalan előnyt tartogatnak. Még azon felül is, hogy elkerülheted a nehézkes utazást, bejutást, sorban állást, a tömeget és sok olyan dolgot, ami esetleg komfortzónán kívüli lehetett számodra a fizikai részvételt igénylő rendezvényeken.

2022. március 9-10-én ismét jön a JOB4me, ahol online platformon találkozhatsz a legmenőbb cégek kollégáival, és 3D-s standjukon adhatod le a CV-det, vagy „ülhetsz le” velük egy kávéra.

Mitől válik sokkal egyszerűbbé egy virtuális állásbörzén való álláskeresés?

Nincs más dolgod, mint feltölteni CV-det a profilodba, aztán kapcsolatba lépned azokkal a cégekkel, akik potenciális munkaadóid lehetnek – erre a fizikai rendezvénytől eltérően több mód is áll rendelkezésedre.

A szöveges chat mellett arra is van lehetőséged, hogy videós formában ismerkedj meg adott cég munkatársaival, és feltedd nekik a kérdéseidet.

„A chat funkció miatt azonnal választ kaphattam arra, hogy érdemes-e egyáltalán elküldenem az önéletrajzomat.”

Kezdeményezz!

A kezdeményezés fontosabb itt, mint az offline állásbörzéken: sokkal inkább magadra vagy utalva, ha nem élsz a lehetőséggel, könnyen elkerülheted a cég figyelmét, viszont hatalmas aduász is: a chat közelebb hozza hozzád a vállalatot, és a kezedbe adja a kezdeményezést, ami a hagyományos álláskeresés során nagyon ritka lehetőség.

A beszélgetés kezdeményezése által a cégek láthatják, hogy magabiztos munkakeresővel van dolguk, és ez mindenképp előnyt jelent majd. Hogy magabiztosságodat növeld, érdemes valamilyen meghatározott kezdőmondatot, vagy bevezetőt kitalálnod, amellyel gördülékenyen és meggyőzően tudod elkezdeni a beszélgetést.

Az otthoni környezet nem csak mentális, de gyakorlati előnyökkel is szolgálhat: lehetőséged van például kisebb jegyzeteket kiragasztani a laptopodra, amelyek segíthetnek: akár a beszélgetés végére tartogatott kérdéseidet, vagy bemutatkozásod egy-egy pontját is kiírhatod ezekre.

A nyitvatartási idő alatt, a cégek standjaira lépve láthatod, mikor online az adott vállalat – ekkor írhatsz nekik te magad, de a cég is megkereshet.

„Az tetszett a legjobban, hogy neves cégek képviselői is rendkívül kezdeményezőek és segítőkészek voltak, és minden kérdésemre választ kaptam.”

Karrierépítést és önfejlesztést támogató előadások

Az elmúlt rendezvényekhez hasonlóan az idei JOB4me-n is részt vehetsz hasznos előadásokon önfejlesztés, karrierépítés, és a munkaerőpiac témáiban:

  • Fuller Bianka a halogatás valódi okáról mesél,
  • Bíró Nóra a LinkedIn professzionális használatába avat be,
  • Matyi Csongor a munkahelyi interakciók és a lelki egészség kapcsolatáról beszél,
  • Szűcs István a bérigén meghatározásának mikéntjét mutatja be,
  • Vida Ágnes a pénzügyeid tudatos kezeléséhez ad néhány tippet!

Nézd meg itt a részletes programot, ha pedig a saját szakmai utadra vonatkozóan szeretnél tanácsot kapni, foglalj időpontot a tanácsadások egyikére!

„Nem volt tömeg, bármelyik előadásra “befértem”. Ebben a virtuális térben is nagyszerűen lebonyolították a rendezvényt. Tetszett a tematika és az egész kialakítása.”

Az aktivitásodat ráadásul pontokkal is díjazzák, amelyeket értékes nyereményekre válthatsz be! 😉 Hogyan vehetsz részt a nyereményjátékokban, és milyen ajándékokat „vihetsz haza”? Nézd meg itt!

A programokról és a kiállítókról a JOB4me honlapján bővebben is olvashatsz! A részvétel díjmentes, csak regisztrálnod kell!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.