2022. március 9-10-én ismét JOB4me! – Álláskeresőknek és tudatos karrierépítőknek

by | febr 23, 2022 | Álláskeresési tippek, Karriertanácsok

Jól tudjuk, hogy a hagyományos állásbörzék pezsgése, hangulata a legtöbbünknek hiányzik, de a virtuális állásbörzék is számtalan előnyt tartogatnak. Még azon felül is, hogy elkerülheted a nehézkes utazást, bejutást, sorban állást, a tömeget és sok olyan dolgot, ami esetleg komfortzónán kívüli lehetett számodra a fizikai részvételt igénylő rendezvényeken.

2022. március 9-10-én ismét jön a JOB4me, ahol online platformon találkozhatsz a legmenőbb cégek kollégáival, és 3D-s standjukon adhatod le a CV-det, vagy „ülhetsz le” velük egy kávéra.

Mitől válik sokkal egyszerűbbé egy virtuális állásbörzén való álláskeresés?

Nincs más dolgod, mint feltölteni CV-det a profilodba, aztán kapcsolatba lépned azokkal a cégekkel, akik potenciális munkaadóid lehetnek – erre a fizikai rendezvénytől eltérően több mód is áll rendelkezésedre.

A szöveges chat mellett arra is van lehetőséged, hogy videós formában ismerkedj meg adott cég munkatársaival, és feltedd nekik a kérdéseidet.

„A chat funkció miatt azonnal választ kaphattam arra, hogy érdemes-e egyáltalán elküldenem az önéletrajzomat.”

Kezdeményezz!

A kezdeményezés fontosabb itt, mint az offline állásbörzéken: sokkal inkább magadra vagy utalva, ha nem élsz a lehetőséggel, könnyen elkerülheted a cég figyelmét, viszont hatalmas aduász is: a chat közelebb hozza hozzád a vállalatot, és a kezedbe adja a kezdeményezést, ami a hagyományos álláskeresés során nagyon ritka lehetőség.

A beszélgetés kezdeményezése által a cégek láthatják, hogy magabiztos munkakeresővel van dolguk, és ez mindenképp előnyt jelent majd. Hogy magabiztosságodat növeld, érdemes valamilyen meghatározott kezdőmondatot, vagy bevezetőt kitalálnod, amellyel gördülékenyen és meggyőzően tudod elkezdeni a beszélgetést.

Az otthoni környezet nem csak mentális, de gyakorlati előnyökkel is szolgálhat: lehetőséged van például kisebb jegyzeteket kiragasztani a laptopodra, amelyek segíthetnek: akár a beszélgetés végére tartogatott kérdéseidet, vagy bemutatkozásod egy-egy pontját is kiírhatod ezekre.

A nyitvatartási idő alatt, a cégek standjaira lépve láthatod, mikor online az adott vállalat – ekkor írhatsz nekik te magad, de a cég is megkereshet.

„Az tetszett a legjobban, hogy neves cégek képviselői is rendkívül kezdeményezőek és segítőkészek voltak, és minden kérdésemre választ kaptam.”

Karrierépítést és önfejlesztést támogató előadások

Az elmúlt rendezvényekhez hasonlóan az idei JOB4me-n is részt vehetsz hasznos előadásokon önfejlesztés, karrierépítés, és a munkaerőpiac témáiban:

  • Fuller Bianka a halogatás valódi okáról mesél,
  • Bíró Nóra a LinkedIn professzionális használatába avat be,
  • Matyi Csongor a munkahelyi interakciók és a lelki egészség kapcsolatáról beszél,
  • Szűcs István a bérigén meghatározásának mikéntjét mutatja be,
  • Vida Ágnes a pénzügyeid tudatos kezeléséhez ad néhány tippet!

Nézd meg itt a részletes programot, ha pedig a saját szakmai utadra vonatkozóan szeretnél tanácsot kapni, foglalj időpontot a tanácsadások egyikére!

„Nem volt tömeg, bármelyik előadásra “befértem”. Ebben a virtuális térben is nagyszerűen lebonyolították a rendezvényt. Tetszett a tematika és az egész kialakítása.”

Az aktivitásodat ráadásul pontokkal is díjazzák, amelyeket értékes nyereményekre válthatsz be! 😉 Hogyan vehetsz részt a nyereményjátékokban, és milyen ajándékokat „vihetsz haza”? Nézd meg itt!

A programokról és a kiállítókról a JOB4me honlapján bővebben is olvashatsz! A részvétel díjmentes, csak regisztrálnod kell!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!