Hogyan keressek állást gyermekvállalás után?

by | nov 16, 2022 | Álláskeresési tippek, Karriertanácsok, kiemelt-4

Lejárt a GYES/GYED időszaka, vagy épp az édesanya dönt úgy, hogy a gyermekvállalás után bölcsődébe adva gyermekét visszatér a munkaerőpiacra, azaz első körben volt cégéhez, és szembesül a lehetőségekkel.

Vissza a munkába gyermekvállalás után: ismerd meg a lehetőségeket

Az egyes számú forgatókönyv szerint a gyermekvállalás után megvan a pozíciója és megy minden tovább a szokásos kerékvágásban. A másik lehetőség. hogy akár szervezet átalakítás miatt, akár egy új kolléga érkezésével már nincs meg a munkaköre, és felajánlanak neki egy másikat. Ennek szintén két kimenete lehet, mint a menzán: vagy elfogadja, vagy nem.

Az első esetben egy kis zökkenő után, de folytatódik a munkavégzés, míg a nemleges választ – és a visszatérést követő kötelező 30 nap letöltését – követően távozik és elkezd állást keresni. Természetesen ez történik akkor is, ha a már nem meglévő pozíció helyett nem is tudnak ajánlani másikat.

    Álláskeresés a szülési szabadság után: lásd meg az erősségeidet

    Ekkor kezdődik az álláskeresés, aminél a hátrány mellett – 1-2 esetleg 3 év kiesés a munkaerőpiacról – vannak olyan kompetenciák, amikkel mindezt lehet “kompenzálni”.

      gyermekvállalás után kompetenciák

      Hűséges munkatársak a kisgyerekesek

      Egy, a szülés után visszatérő lojalitására is számíthat a munkáltatója, hiszen nagyon örül annak, hogy “megmaradt az állása”, vagy új állást kapott, így végre a “gyerekezés” után ismét dolgozik, nem kell attól tartania, hogy egy szembejövő lehetőségre rögtön igent mond.

        Új kompetenciák: a gyermekvállalás után is sikeres lehetsz a munkaerőpiacon

        Egyrészt a koncentrált munkavégzés, amely egy 6 órás munkaidőben a gyermek bölcsődei/óvodai logisztikája miatt mindenképpen alap egy anyának. Ezzel nem ritkán hatékonyságban meg is haladja a napi 8 órás munkavégzéssel kényelmesebben dolgozó kollégákat, – ez sajnos kevés munkáltató tudja.

        Másrészt a szervezőképesség, ami szintén fejlett, hiszen a gyermek(ek) mellett mindenképp szükséges, hogy a velük való törődés és a hozzájuk kapcsolódó feladatok elvégzése mellett a háztartást, a bevásárlást és a takarítást is tudja menedzselni egy anya.

        A “multitasking”, azaz az egyszerre több dologra való figyelés, azok végzése eleve jellemző a nőkre, ami csak gyakorlattal erősödik, miközben a fent nevezett feladatokat természetesen nem egymás után, hanem többet is, parallel, egy időben kell menedzselni. Emiatt egy nagy munkabírású kollégát nyer a cég – természetesen az egészséges keretek között -, akire lehet számítani.

          A kisgyerekes szülők időbeosztásból jelesek

          Az utóbbi években, persze nem minden pozícióban, de elterjedt a home office, ami egy gyermekes munkavállaló esetében megoldás lehet olyan esetekben, ha egy esetleges betegség esetén otthon kell maradni a kiskorúval, és az említett kompetenciák mellett az időbeosztásnak, ismertebb nevén a time managementnek köszönhetően nem kell attól tartania a vezetőnek, hogy a feladatok elvégzetlenek maradnak.

            Az állásinterjún is mutasd be az új készségeidet

            Emellett az álláskeresés folyamata nem más, mint gyermek nélkül, csak ezzel szerettem volna megerősíteni az édesanyákban, hogy rendelkeznek ezekkel a kompetenciákkal, amelyeknek a prezentálása az önéletrajzban és gyakorlati példákkal történő alátámasztása egy interjún hozzájárulhat a sikeres elhelyezkedéshez.

              Szemán Zoltán karrier coach és tanácsadó vagyok, és itt a CV Online blogjában hétről hétre egy-egy témában nyújtok segítséget az álláskeresőknek, karrier váltóknak vagy jelenleg állásban lévő munkavállalóknak - legyenek ők beosztottak vagy vezetők -, akik valamiért nem érzik jól magukat a jelenlegi pozíciójukban. Azoknak, akik vágynak egy olyan állásra, ahol a helyükön érzik magukat, mert munkájukra szinte hivatással tekintenek, támogató közösségben töltik a 4-6-8, illetve az esetleges túlórájukat, valamint mindezért megbecsülik őket.

              Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

              Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.