Mi a sikeres álláskeresés titka?

by | aug 9, 2022 | Álláskeresési tippek

A titok, a rejtély, hogy a cél nem a keresés, hanem a találás! Most, hogy kicsit kiforgattuk a magyar nyelvet mind a négy sarkából, nézzük meg, hogy mik azok a tényezők, amik az eredményes állástalálást elősegíthetik.

Egyedi igények mindenek felett?

A kompromisszumkészség kiváló tulajdonság, ám csak egy bizonyos fokig. Valamilyen szinten a munkaadónak is érdeke, hogy a munkavállaló elégedett legyen azzal, amit kap, amiben részesül. Ahhoz, hogy ezek, az egyénileg eldöntendő preferenciák, kritériumok napvilágra kerüljenek elengedhetetlen egy kis önvizsgálat. Melyek azok a körülmények, amik abszolút tolerálhatóak, sőt akár kedvelhetőek és vajon melyek azok a hatások, amik még kellő rugalmassággal sem tartoznak bele az elviselhető kategóriába? Például van, aki örömmel vállal hosszú utakat, a törvény által megszabott pihenőidőkkel, amennyire lehet hajtva a munkát, az autót és természetesen önmagát. Megint más ebbe a tempóba pillanatok alatt belefásul és kiég, azaz onnantól fogva a sikertelenség borítékolható. Akad, aki belföldön szeret fuvarozni, megint más szívesen megy a határon kívülre. Még jó, hogy ilyen színes a felhozatal, mert ezekre a jelentkezőkre kivétel nélkül mind szükség is van. Viszont ahhoz, hogy mindenki arra a hirdetésre fókuszáljon rá, ami neki, személyesen megfelelő, nélkülözhetetlen egy kis analízis.

Ha az a kérdés, hogy melyik sofőr állás a leginkább optimális, akkor érdemes a felmerülő válaszokat három oszlopba felsorakoztatni. Az első oszlop a maximumot járja körül. Azt a lehetőséget, amit hívhatunk álomnak, vagy másnak, amiben nincs egy hajszálnyi kompromisszum sem. A második oszlopban azokat a variációkat jó ötlet kifejteni, amelyek nagyon vonzóak, kedvezőek, de azért igényelnek némi rugalmasságot. A harmadik oszlopba pedig azokat az ismérveket kifizetődő taktika felírni, amik egy olyan munkaverziót körvonalaznak, mely tényleg csak végszükség esetén bevállalható. Amikor a jellemzők összegyűjtése a feladat, akkor a pénzügyi elvárások épp úgy elsőbbséget élveznek, mint mondjuk a kényelemmel, a komforttal vagy a biztonsággal szorosan összefüggő tényezők.

Hogyan segíthet mindez a munkavállalásban?

Úgy, hogy innentől kezdve a www.soforallasok.com oldalon szembejövő lehetőségek pillanatok alatt csoportosíthatóak. Így az esély sincs meg a döntés elkapkodására, aminek egyébként könnyedén csalódás lehet a vége. A megfontoltság ezzel a pofonegyszerű technikával garantálható. Ráadásul a következetesség mindenképpen célravezető, mert az igazán lelkes munkavégzés egyik kulcsa, hogy az egyénileg felállított kritériumok kivétel nélkül megvalósulnak, tehát nincsen semmiféle hiányérzet vagy más hatás, ami beárnyékolhatná a választást.

Azzal a résszel pedig külön nem kell foglalkozni, hogy vajon a hirdetések megbízható forrásból érkeznek-e, mert az oldalon kivétel nélkül ellenőrzött ajánlatok kaphatnak teret-helyet. Úgyhogy a bizalmi légkör eleve adott, aminek az értéke felbecsülhetetlen. Ez a közeg a fenti praktikával vegyítve olyan ellenállhatatlan kombinációt alkot, ami száz százalékban borítékolja a sikert!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.