Mi a sikeres álláskeresés titka?

by | aug 9, 2022 | Álláskeresési tippek, Kiemelt-2

A titok, a rejtély, hogy a cél nem a keresés, hanem a találás! Most, hogy kicsit kiforgattuk a magyar nyelvet mind a négy sarkából, nézzük meg, hogy mik azok a tényezők, amik az eredményes állástalálást elősegíthetik.

Egyedi igények mindenek felett?

A kompromisszumkészség kiváló tulajdonság, ám csak egy bizonyos fokig. Valamilyen szinten a munkaadónak is érdeke, hogy a munkavállaló elégedett legyen azzal, amit kap, amiben részesül. Ahhoz, hogy ezek, az egyénileg eldöntendő preferenciák, kritériumok napvilágra kerüljenek elengedhetetlen egy kis önvizsgálat. Melyek azok a körülmények, amik abszolút tolerálhatóak, sőt akár kedvelhetőek és vajon melyek azok a hatások, amik még kellő rugalmassággal sem tartoznak bele az elviselhető kategóriába? Például van, aki örömmel vállal hosszú utakat, a törvény által megszabott pihenőidőkkel, amennyire lehet hajtva a munkát, az autót és természetesen önmagát. Megint más ebbe a tempóba pillanatok alatt belefásul és kiég, azaz onnantól fogva a sikertelenség borítékolható. Akad, aki belföldön szeret fuvarozni, megint más szívesen megy a határon kívülre. Még jó, hogy ilyen színes a felhozatal, mert ezekre a jelentkezőkre kivétel nélkül mind szükség is van. Viszont ahhoz, hogy mindenki arra a hirdetésre fókuszáljon rá, ami neki, személyesen megfelelő, nélkülözhetetlen egy kis analízis.

Ha az a kérdés, hogy melyik sofőr állás a leginkább optimális, akkor érdemes a felmerülő válaszokat három oszlopba felsorakoztatni. Az első oszlop a maximumot járja körül. Azt a lehetőséget, amit hívhatunk álomnak, vagy másnak, amiben nincs egy hajszálnyi kompromisszum sem. A második oszlopban azokat a variációkat jó ötlet kifejteni, amelyek nagyon vonzóak, kedvezőek, de azért igényelnek némi rugalmasságot. A harmadik oszlopba pedig azokat az ismérveket kifizetődő taktika felírni, amik egy olyan munkaverziót körvonalaznak, mely tényleg csak végszükség esetén bevállalható. Amikor a jellemzők összegyűjtése a feladat, akkor a pénzügyi elvárások épp úgy elsőbbséget élveznek, mint mondjuk a kényelemmel, a komforttal vagy a biztonsággal szorosan összefüggő tényezők.

Hogyan segíthet mindez a munkavállalásban?

Úgy, hogy innentől kezdve a www.soforallasok.com oldalon szembejövő lehetőségek pillanatok alatt csoportosíthatóak. Így az esély sincs meg a döntés elkapkodására, aminek egyébként könnyedén csalódás lehet a vége. A megfontoltság ezzel a pofonegyszerű technikával garantálható. Ráadásul a következetesség mindenképpen célravezető, mert az igazán lelkes munkavégzés egyik kulcsa, hogy az egyénileg felállított kritériumok kivétel nélkül megvalósulnak, tehát nincsen semmiféle hiányérzet vagy más hatás, ami beárnyékolhatná a választást.

Azzal a résszel pedig külön nem kell foglalkozni, hogy vajon a hirdetések megbízható forrásból érkeznek-e, mert az oldalon kivétel nélkül ellenőrzött ajánlatok kaphatnak teret-helyet. Úgyhogy a bizalmi légkör eleve adott, aminek az értéke felbecsülhetetlen. Ez a közeg a fenti praktikával vegyítve olyan ellenállhatatlan kombinációt alkot, ami száz százalékban borítékolja a sikert!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!