SEGÍTSÉG! Állást keresek. Minden, amit a stresszinterjúról tudni érdemes.

by | febr 16, 2022 | Állásinterjú, Álláskeresési tippek, Interjú, kiemelt-4

KÉRDÉS: Honnan ismerhető fel a stresszinterjú és hogyan tudok jól reagálni ilyen helyzetben?

A KARRIER COACH TANÁCSA

Amikor azt érzed, hogy: “Szivatnak anyám. Stop.”

A viccet félretéve és egy kicsit szakmaibb megközelítésben: a Wikipédia szerint “a stresszinterjú az állásinterjú egy fajtája, amelynek során az interjúztató célja az interjúalany stressz helyzetbe hozása, hogy képet alkothasson annak stressztűréséről és a stresszhelyzetben alkalmazott reakcióiról”. A kérdés persze többek között az, hogy az adott pozícióban szükség van-e stressztűrésre, és ha igen, akkor az így felmérhető-e, de erről majd később, kezdjük azzal, hogy ennek milyen eszközei vannak és hogy ismerhetők fel.

A leggyakrabban használt eszközök például a várakoztatás, amikor a felvételi beszélgetés nem kezdődik időben és a késésért sem kérnek elnézést. Az interjú váratlan vagy rendszeres megszakítása, vagy az azon résztvevők nagy száma, ami szintén egyfajta kényelmetlenséget jelenthet neked, A figyelem is lehet ilyen eszköz, aminek vagy a túlzott formája, vagy annak szinte teljes hiánya lehet furcsa a számodra, és lehet gyanús, hogy az nem egy megszokott felvételi beszélgetés. Ha újabb és újabb kérdések érkeznek anélkül, hogy a válaszodat teljes egészében megvárnák, és egyre jobban belekérdeznek bizonyos részletekbe, szinte már bírálóan, akkor is sejtheted, hogy stresszinterjú alanya vagy. Ha pedig így van, akkor nem az a cél, hogy jól válaszolj a kérdésekre, hanem az, hogy nyugodt maradj.

Persze, könnyű mondani, hogy egy interjú helyzetben, ahol eleve van benned drukk, maradj nyugodt, de tényleg ez a megoldás. Ha felkészültél a beszélgetésre magadból, a tapasztalatodból, és tisztában vagy az értékeiddel, hogy te mit tudsz nyújtani a cégnek – nem mellesleg azt is, hogy téged mi motivál a pozíció betöltésére – akkor nem, vagy csak nehezen tudnak kizökkenteni az önbizalmad által erősített nyugalmadból. Ha viszont mégis kezdenéd elveszíteni a türelmed, akkor érdemes ránézni a helyzetre, hogy ez miért is történik. Akár ott visszakérdezni, hogy tényleg szükséges része-e a kiválasztási folyamatnak, hogy téged ilyen helyzetbe hozzanak?

Mert több ellenérv is van azzal szemben, hogy valakiről így állapítsák meg alkalmasságát egy pozícióra. Az egyik, amit említettem, hogy arra pozícióra szükséges-e, másrészt, hogy egy ilyen szresszinterjút csak hozzáértő szakember vezethet, mert ha rosszul sül el, nemcsak a interjúztatóra, hanem magára a cégre is rossz fényt vet. Nem beszélve annak etikai és jogi kereteiről, hogy a stresszinterjú során nehéz megtartani azokat a határokat, amelyek a még törvényes állásinterjút és a törvény által tiltott negatív megkülönböztetéstől választja el. Az interjúkérdések ugyanis nem vonatkozhatnak magánéleti, a pozícióhoz nem köthető témákra (politikai, vallási, szexuális, egészségügyi vonatkozások stb.) és nem sérthetnek téged méltóságodban. Ezt is jó, ha tudod.

Szemán Zoltán karrier coach és tanácsadó vagyok, és itt a CV Online blogjában hétről hétre egy-egy témában nyújtok segítséget az álláskeresőknek, karrier váltóknak vagy jelenleg állásban lévő munkavállalóknak - legyenek ők beosztottak vagy vezetők -, akik valamiért nem érzik jól magukat a jelenlegi pozíciójukban. Azoknak, akik vágynak egy olyan állásra, ahol a helyükön érzik magukat, mert munkájukra szinte hivatással tekintenek, támogató közösségben töltik a 4-6-8, illetve az esetleges túlórájukat, valamint mindezért megbecsülik őket.