Egyre többen keresik az online munkalehetőségeket

by | nov 7, 2022 | Kiemelt-2, Szponzorált cikk

Válság idején korántsem mindegy, hogy mennyire biztos munkát tudhatunk magunkénak. A folyamatos változásokra egyre inkább felkészült a mai kor embere, de még így is érheti meglepetésként, ha az energiaárakkal összefüggésben megszűnik munkahelye. Milyen munkakörök a leginkább népszerűek ebben a kicsit sem kedvező munkapiaci környezetben? Miért pont az online végezhető tevékenységekre keresnek rá sokan az apróhirdetési oldalakon? Csupán a szabadság iránti vágy indokolja mindezt, vagy az energiaárak és a bizonytalanság is hatással vannak arra, ahogyan a jelen munkavállalói meghoznák döntéseiket? Cikkünkben ennek igyekszünk most utánajárni.

Változó körülmények, átalakuló trendek

Már a pandémia időszakában is megtapasztalhattuk, hogy jelentősen átalakultak a munkapiaci viszonyok. Míg a turizmus, a vendéglátás, a szolgáltatások területén nagymértékű visszaesés jelentkezett, addig az online kereskedelem és az ezzel kapcsolatos munkakörök több bevételt realizáltak, mint korábban. Az ekkor szerzett tapasztalatok rányomták a bélyegüket a munkavállalói szokásokra. Nem véletlen, hogy a vendéglátásba a mai napig nehéz szakembert találni, és ez várhatóan az energiaválság miatt a jövőben sem lesz másként. A kiszámíthatóság mindenkinek fontos, ezért inkább olyan területen keresgélnek a munkavállalók, ahol ez biztosított.

  Szakképzettség nélkül nem megy

  Az apróhirdetési oldalakon kattintgatva egy sornyi olyan hirdetéssel találkozhatunk, melyek otthoni munkavégzést kínálnak. Ezekkel azonban érdemes óvatosnak lenni, hiszen a legtöbb esetben tényleges bevétel nem érhető el segítségükkel. A Maxapró szakemberei is úgy vélik, hogy az online munkavégzés, vagy,- ahogy mások előszeretettel nevezik-, a home office kapcsán nélkülözhetetlen az adott területhez a szakképzettség. Legyen szó grafikus munkákról, online marketingről vagy szövegírásról, a hozzáértés, és ez utóbbi kapcsán a tehetség is kiemelt jelentőséggel bír.

   Gyakori elvárás a számlaképesség

   Ugyan vannak cégek, melyek távmunkában, home office keretei között foglalkoztatják munkavállalóikat, de sokan inkább a számlaképességet várják el a téma kapcsán. A KATA kivégzésével megváltoztak a körülmények, és a korábbi 50 ezer forintos havi kiadás helyett akár átalányadózóként is többet kell fizetni. Cserébe viszont a magad ura vagy, és ha jó vagy valamiben, akkor annak megkérheted az árát- persze csak annyira, amennyire azt a keresleti oldal elviseli és megfizeti.

    Időbeosztás, könyvelő, produktivitás

    Mielőtt azt hinnénk, hogy a home office és az egyéni vállalkozói lét fenékig tejfel, érdemes tisztában lenni néhány hátulütővel. A saját időbeosztás kétségkívül jól hangzik, de önfegyelem nélkül gyorsan kudarcba fulladhat a vállalkozás. Ha dolgozik az ember, akkor tényleg dolgoznia kell és nem a közösségi médiában kattintgatni, vagy a háztartással bíbelődni. A könyvelő szintén növeli a havi kiadások sorát, ezt nem igen lehet megspórolni. S ha már a hatékonyságról esett szó, akkor a produktivitásra is célszerű felhívni a figyelmet. A jó időbeosztás nem elég, az is lényeges, hogy a munkára szánt időben tényleg annyi feladatot el tudj végezni, amit minőségben kiadsz a kezedből.

     Vonzó az e-kereskedelem világa

     Az online tevékenységhez kapcsolódóan az e-kereskedelemben is mind többen gondolkodnak. Már a pandémia idején bebizonyosodott, hogy az online vásárlás iránt rendkívül sokan érdeklődnek. A kényelem, az üzemanyaggal és az értékes idővel való takarékoskodás miatt ma is nagyon sokan választják ezt a módját a szükséges termékek beszerzésének. A webáruház indítás kapcsán azonban nem elegendő csak a tényleges üzemeltetési feladatokra fókuszálni, ugyanis az online marketingbe fektetett erő és anyagiak szintén lényegesek a növekvő bevételek érdekében.

      Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!