Egyre többen keresik az online munkalehetőségeket

by | nov 7, 2022 | Kiemelt-2, Szponzorált cikk

Válság idején korántsem mindegy, hogy mennyire biztos munkát tudhatunk magunkénak. A folyamatos változásokra egyre inkább felkészült a mai kor embere, de még így is érheti meglepetésként, ha az energiaárakkal összefüggésben megszűnik munkahelye. Milyen munkakörök a leginkább népszerűek ebben a kicsit sem kedvező munkapiaci környezetben? Miért pont az online végezhető tevékenységekre keresnek rá sokan az apróhirdetési oldalakon? Csupán a szabadság iránti vágy indokolja mindezt, vagy az energiaárak és a bizonytalanság is hatással vannak arra, ahogyan a jelen munkavállalói meghoznák döntéseiket? Cikkünkben ennek igyekszünk most utánajárni.

Változó körülmények, átalakuló trendek

Már a pandémia időszakában is megtapasztalhattuk, hogy jelentősen átalakultak a munkapiaci viszonyok. Míg a turizmus, a vendéglátás, a szolgáltatások területén nagymértékű visszaesés jelentkezett, addig az online kereskedelem és az ezzel kapcsolatos munkakörök több bevételt realizáltak, mint korábban. Az ekkor szerzett tapasztalatok rányomták a bélyegüket a munkavállalói szokásokra. Nem véletlen, hogy a vendéglátásba a mai napig nehéz szakembert találni, és ez várhatóan az energiaválság miatt a jövőben sem lesz másként. A kiszámíthatóság mindenkinek fontos, ezért inkább olyan területen keresgélnek a munkavállalók, ahol ez biztosított.

    Szakképzettség nélkül nem megy

    Az apróhirdetési oldalakon kattintgatva egy sornyi olyan hirdetéssel találkozhatunk, melyek otthoni munkavégzést kínálnak. Ezekkel azonban érdemes óvatosnak lenni, hiszen a legtöbb esetben tényleges bevétel nem érhető el segítségükkel. A Maxapró szakemberei is úgy vélik, hogy az online munkavégzés, vagy,- ahogy mások előszeretettel nevezik-, a home office kapcsán nélkülözhetetlen az adott területhez a szakképzettség. Legyen szó grafikus munkákról, online marketingről vagy szövegírásról, a hozzáértés, és ez utóbbi kapcsán a tehetség is kiemelt jelentőséggel bír.

      Gyakori elvárás a számlaképesség

      Ugyan vannak cégek, melyek távmunkában, home office keretei között foglalkoztatják munkavállalóikat, de sokan inkább a számlaképességet várják el a téma kapcsán. A KATA kivégzésével megváltoztak a körülmények, és a korábbi 50 ezer forintos havi kiadás helyett akár átalányadózóként is többet kell fizetni. Cserébe viszont a magad ura vagy, és ha jó vagy valamiben, akkor annak megkérheted az árát- persze csak annyira, amennyire azt a keresleti oldal elviseli és megfizeti.

        Időbeosztás, könyvelő, produktivitás

        Mielőtt azt hinnénk, hogy a home office és az egyéni vállalkozói lét fenékig tejfel, érdemes tisztában lenni néhány hátulütővel. A saját időbeosztás kétségkívül jól hangzik, de önfegyelem nélkül gyorsan kudarcba fulladhat a vállalkozás. Ha dolgozik az ember, akkor tényleg dolgoznia kell és nem a közösségi médiában kattintgatni, vagy a háztartással bíbelődni. A könyvelő szintén növeli a havi kiadások sorát, ezt nem igen lehet megspórolni. S ha már a hatékonyságról esett szó, akkor a produktivitásra is célszerű felhívni a figyelmet. A jó időbeosztás nem elég, az is lényeges, hogy a munkára szánt időben tényleg annyi feladatot el tudj végezni, amit minőségben kiadsz a kezedből.

          Vonzó az e-kereskedelem világa

          Az online tevékenységhez kapcsolódóan az e-kereskedelemben is mind többen gondolkodnak. Már a pandémia idején bebizonyosodott, hogy az online vásárlás iránt rendkívül sokan érdeklődnek. A kényelem, az üzemanyaggal és az értékes idővel való takarékoskodás miatt ma is nagyon sokan választják ezt a módját a szükséges termékek beszerzésének. A webáruház indítás kapcsán azonban nem elegendő csak a tényleges üzemeltetési feladatokra fókuszálni, ugyanis az online marketingbe fektetett erő és anyagiak szintén lényegesek a növekvő bevételek érdekében.

            Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

            Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

            Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.