Álláskeresés decemberben

by | nov 30, 2023 | Álláskeresési tippek, kiemelt-4

Az év vége és a karácsonyi időszak általában a pihenésről, családi összejövetelekről és ajándékvásárlásról szól. Azonban azoknak, akik állást keresnek, ez egy kiváló alkalom lehet arra, hogy lendületet vegyenek a karrierjüknek. Az álláskeresés karácsonykor egyedi lehetőségeket kínál, amelyek segíthetnek abban, hogy az új évben egy új és izgalmas pályán induljunk el.

álláskeresés karácsonykor

Álláskeresési célkitűzések megfogalmazása

Az év vége ideális időszak arra, hogy átgondoljuk, milyen karriercélokat tűzünk ki a következő évben. Határozzuk meg, milyen területeken szeretnénk előrelépni, és milyen új készségeket fejlesztenénk ki. Ez segíthet abban, hogy hatékonyabban fókuszáljunk az álláskeresés során.

Az ünnepi networking fontossága

Az ünnepi időszak rengeteg társasági eseményt hoz magával. Legyen szó üzleti partikról, családi eseményekről vagy baráti találkozókról, az ünnepi alkalmak remek lehetőséget nyújtanak a networkingre. Egy jó beszélgetés során könnyen kialakulhatnak olyan kapcsolatok, amelyek később segíthetnek az álláskeresésben.

Versenyelőny: álláskeresés decemberben

Mivel ilyenkor a legtöbben a pihenésre fókuszálnak, épp ezért érdemes nekünk időt szánni arra, hogy elküldjük a jelentkezésünket. Tekintve, hogy sok HR-es és cégvezető ilyenkor is dolgozik, így ez kedvező időszak lehet egy kis versenyelőny szerzésére, mivel kevesebb jelentkezést kell áttekinteniük és könnyebben elérhetőek. Még ha csak egy pár órát is foglalkozunk ezzel az ünnepi időszakban, annál nyugodtabban élvezhetjük ki a szünet hátralevő részét.

Pozitív megközelítés: az optimizmus mint előny

Az ünnepek ideje a pozitív hangulat és az optimizmus időszaka. Használjuk ki ezt az időszakot ahhoz, hogy pozitív és motivált hozzáállással közelítsük meg az álláskeresést. Az optimizmus nemcsak személyes jólétünket, hanem az álláskeresési eredményeinket is javíthatja.

Azonnal megpályázható remote - távoli munkavégzéses állások:

InformatikaGyártás/TermelésMűszakiPénzügy/Számvitel | MUTASS TÖBBET >>

Személyes fejlődés és önképzés: új év, új kezdet

Az ünnepek kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy néhány napot szánjunk a személyes fejlődésre és önképzésre. Vegyünk részt online kurzusokon, olvassunk szakmai könyveket, és fejlesszük tovább készségeinket. Továbbá ne felejtsük el újra átnézni az önéletrajzunkat és amennyiben szükséges, frissítsük azt! Ezek az új tudások hozzájárulhatnak a vonzóbb jelentkezésekhez.

Az álláskeresés a két ünnep között tehát kihívásokkal teli, de egyben izgalmas időszak is lehet. Az ünnepek alatti álláskeresési stratégiák megfelelő alkalmazásával előreléphetünk a karrierünkben és új lehetőségeket teremthetünk az új évben. Legyen az álláskeresés egy olyan ajándék magunknak, amellyel elindíthatjuk a következő évet sikeresen és motiváltan.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.