Hogyan használjuk az alapozónkat a munkahelyünkön?

by | máj 26, 2023 | Élet a munkahelyen, Kiemelt-2, Szponzorált cikk

Az alapozó használatának mikéntjét bizony senki sem szívja magába az anyatejjel. Azt mindig meg kell tanulnunk. Elsőre egyszerűnek tűnhet, ám a valóságban nagyon is sok szempontot kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes alapozást. Így van ez akkor is, ha a munkahelyi sminkelés csínját szeretnénk elsajátítani.

alapozó munkahelyen

A „kevesebb néha több” elve a munkahelyen különösen érvényes

Nem csak a smink, de az alapozó használatát is érdemes visszafogni a munkahelyünkön. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem érdemes több réteget magunkra kenni alapozáskor, már csak azért sem, mert folyamatosan nappali fényben fogunk tartózkodni. Ezen kívül a túl sok smink például egy irodai munkahely esetén komolytalan megjelenés látszatát keltheti. Ezért egy munkahelyen az a legjobb, ha teljesen természetes hatású alapozót választunk. Ez lehet akár egy lágyabb BB krém, vagy egy ásványi alapú natúr por. Az ilyen alapozók mind képesek arra, hogy eltüntessék az apró hibákat és pattanásokat, viszont nem képeznek olyan vastag réteget, ami már szembetűnő volna. Ezek az alapozók teljesen olyanokká válnak, mint egy láthatatlan maszk. Ráadásul a viselésük is természetes, nem nehéz, nem zsíros.

Válasszunk minőségi alapozót

A minőségi alapozókból igen kevés kell, ráadásul kevésbé kenődnek, mint a középkategóriás termékek, és sokkal tartósabbak is. Ez azért lehet egy munkahelyen fontos szempont, mert ott bizony mégiscsak folyamatosan legalább nyolc órát eltöltünk. Megigazítani a sminkünket pedig nem mindig van lehetőségünk. Az olcsó alapozók egy idő után elkezdenek lekopni, lehámlani. Viszont a minőségi darabok hosszú órákig tökéletesen mutatnak, vagyis ár-érték arányban is jobban megéri egy drágább, de minőségibb alapozót választani.

Krém helyett inkább por állagú legyen

A krémes alapozók habár nagyon jól fednek, többféle gondot is okozhatnak. Például egy idő után ragadóssá válhatnak a bőrünkön. Ha pedig az arcunk kicsit megizzad, akkor az apró ráncokba szó szerint belegyűlhet az alapozó festék. A por púder viszont finom és egyenletes rétegben vihető fel, ami által vékonyabb, viszont strapabíróbb alapozást kapunk. Ráadásul ezeket a kompakt púdereket sokkal könnyebben tudjuk akár pár másodperc alatt is felvinni a munkahelyi mosdóban – ha szükséges. Itt ugyanis nem kell megvárni azt, amíg az alapozó kicsit beszívja magát a bőrbe, illetve megszárad.

Válasszunk természetesebb összetevőjű alapozókat

Gondolnunk kell arra, hogy a munkahelyen használt alapozó szinte egész nap rajtunk lesz. Ráadásul minden nap. Ráadásul sokan még a munka után is elmennek például bevásárolni vagy találkozni a barátaikkal. Ez pedig azt jelenti, hogy a megszokott nyolc óra helyett valójában legalább 10-12 órát is rajtunk lehet az alapozó. Ezért az a legjobb, ha valamilyen minőségi és természetesebb összetevőkkel rendelkező terméket választunk az ilyen mindennapos használathoz. Sokkal jobban fog levegőzni a bőrünk, és kevésbé fogjuk terhelni a különféle mesterséges anyagokkal.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.