CSR – Társadalmi felelősségvállalás nem csak karácsonykor

by | dec 4, 2023 | Kiemelt-2, Munkaadók - HR Blog

Az ünnepek közeledtével a vállalati dolgozók többségének szinte természetes, hogy karácsony alkalmával megajándékozza szeretteit, kollégáit. A nagy rohanás és hajtás mellett gyakran nem is figyelünk a körülöttünk lévő tágabb környezetre. Pedig minden vállalat részt vehet a társadalom jobbá tételében.

CSR

El kell ismernünk, hogy manapság egyre több CSR (Corporate Social Responsibility) programban vesznek részt a cégek és önkénteskednek, adománygyűjtő eseményeket szerveznek vagy éppen szponzorálnak egy-egy ügyet vagy szervezetet. Pozitív trendként figyelhetjük meg, hogy a vállalatok a pénzügyi sikeresség elérése mellet arra is hangsúlyt fektetnek, hogy tevékenységük mind gazdaságilag, mind környezeti szempontból nézve is tudatos és fenntartható legyen.

Így karácsony közeledtével nagyobb figyelmet kell fordítanunk arra, hogy segítsünk a rászorulóknak vagy épp támogassunk egy szervezetet vagy programot.

Milyen előnyei lehetnek a CSR kezdeményezéseknek?

 • Részt veszünk a társadalom jobbá tételében,
 • csapatépítő jelleggel hat a kollégákra,
 • növeli a dolgozók lojalitását,
 • pozitív irányba mozdítja el cégünk megítélését,
 • nagyobb bizalom alakul ki a cég irányába,
 • elégedettség érzéssel tölt el.

Milyen tényezőket kell figyelembe vennünk, hogy CSR tevékenységünk sikeres legyen?

 • Fontos, hogy felsővezetőként példát mutassunk és elkötelezettek legyünk,
 • tevékenységünket ágyazzuk be a céges kultúrába,
 • dolgozóink elkötelezettségét növeljük,
 • a vállalati dolgozók értékrendjeivel azonos célokat fogalmazzunk meg,
 • hatékony belső kommunikációt létesítsünk dolgozóinkkal.
 • lehetőleg ne csak egyszer egy évben, csak karácsonykor foglalkozzunk a CSR-rel.

Milyen lehetőségeink vannak még 2023-ban?

Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy aki még idén szeretne adományzoni, annak milyen lehetőségei vannak.

adomány

Mikulásgyár

Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, édességet vár adományként. A rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben lehetőségünk van, vigyünk minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, krumplit, almát, olajat, ivóvizet, édességet.

Az ajándékokat, adományokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is el lehet vinni. Szeretettel várják az önkénteseket és az adományokat, mert adni jó. Bővebb információk itt.

Cipősdoboz

A kezdeményezésnek az a lényege, hogy mi választjuk ki, hogy milyen korosztályú és nemű gyermeknek szeretnénk örömet okozni. A cipősdoboz ajándékokat 0-tól 18 éves korig gyűjtik.

Mit tehetünk a dobozba?
Bármit, aminek egy gyerek örülhet: mesekönyvet, játékot, higiéniai felszerelést, édességet, íróeszközt, jókívánságot. Bár érdemes lehet kerülni a romlandó élelmiszereket és a törékeny tárgyakat. A cipősdoboz akció 2023. december 18-ig tart! A cipősdoboz akcióról bővebben itt olvashat.

Bármilyen rendezvényen vegyünk is részt, a lényeg, hogy dolgozóink elkötelezettségével segítsünk a rászorulókon, nemcsak karácsonykor, hanem az év többi napján is.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.