Miért fontos a jövőd szempontjából, hogy a cég fenntarthatósági stratégiájáról is kérdezz az állásinterjún?

by | jún 24, 2024 | Állásinterjú, kiemelt-4

Gondoltál már arra, hogy egy vállalat zöld célkitűzései hogyan befolyásolhatják a munkahelyi elégedettségedet? Nézzük meg, miért éri meg kérdezni a fenntarthatóságról az állásinterjún! Abban is segítek, hogy miket kérdezz.

fenntarthatósági-állásinterjú-kérdések

A vállalat fenntarthatósági hozzáállása sokat elárul a cég kultúrájáról és azokról az értékekről, amelyek mentén a vállalat működik. Ez nemcsak azt mutatja meg, hogy hogyan gondolkodnak a környezet védelméről, hanem arról is képet kaphatsz, hogy a cég hogyan kezeli a munkavállalóit, mennyire gondolkodik felelősen és mennyire számíthatsz rájuk hosszútávon. Ezek pedig elég fontosak a jövőd szempontjából, igaz?

Mit mutat, ha egy cég fenntarthatóan működik?

Hosszú távú gondolkodás

A fenntarthatóság iránti elkötelezettség azt is jelzi, hogy a vállalat hosszú távon gondolkodik. Ez a gondolkodás gyakran nagyobb befektetést igényel, amelyeknek a megtérülése csak hosszabb távon realizálódik. Ez azt mutatja, hogy a vállalat készen áll arra, hogy befektessen a jövőbe, nem csak a rövid távú nyereségre összpontosít. A fenntarthatóság növelheti egy vállalat versenyképességét és javíthatja piaci pozícióját. Így Te is hosszú távon számíthatsz a munkahelyedre.

Átláthatóság és elszámoltathatóság

A fenntarthatóságot előtérbe helyező vállalatok nagyobb átláthatóságot és elszámoltathatóságot is biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy a cég nyíltan kommunikálja tevékenységeit és eredményeit, készen áll arra, hogy számot adjon döntéseiről és azok hatásairól. Ez a nyitottság és őszinteség valószínűleg az egész működésüket jellemzi.

Etikus üzleti gyakorlatok

Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy az ilyen cégek működése etikus is. A vállalat, amely kiemelten kezeli a „zöld” kérdéseket, általában nagyobb bizalmat és tiszteletet élvez a fogyasztók, partnerek és potenciális munkavállalók körében.

Pozitív munkahelyi morál és munkaerő-megtartás

A fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalatoknál gyakran jobb munkahelyi morál és kisebb a fluktuáció. A cég törődik a dolgozók jólétével, ami hozzájárul a munkavállalók jobb teljesítményéhez és hosszabb távú elkötelezettségéhez. Ez közvetlenül kapcsolódik a produktivitás növekedéséhez és a jobb légkörhöz.

Munkavállalói részvétel és elkötelezettség

A vállalatok, amelyek aktívan bevonják munkavállalóikat a mindennapi életükbe, fenntarthatósági kezdeményezésekbe, gyakran magasabb munkavállalói elkötelezettséget érnek el. Ez arra utal, hogy a vállalat értékeli dolgozói véleményét és hajlandó támogatni őket.

Elkötelezettség a társadalmi felelősségvállalás iránt

A felelős vállalkozás nemcsak saját gazdasági érdekeit tartja szem előtt, hanem proaktívan cselekszik a társadalom és a környezet javára is. Ez a hozzáállás erősíti a vállalati integritást és bizalmat a fogyasztók, munkavállalók és más érdekelt felek felé.

Hozok néhány kérdést, hogy mit kérdezhetsz Te is a cégektől az állásinterjún:

Milyen szerepet játszik a fenntarthatóság a vállalat életében?

Van a cégnek fenntarthatósági stratégiája? Mik a főbb pontjai?

Milyen aktuális és jövőbeli fenntarthatósági projektek vannak betervezve a vállalatnál?

Milyen fenntarthatósági képzések és fejlődési lehetőségek vannak a cégnél?

Hogyan támogatja a vállalat a munkavállalókat a fenntarthatósági kezdeményezésekben való részvételre?

Milyen munkaerő-megtartási stratégiájuk van?

A társadalmi felelősségvállalásban milyen közösségeket és ügyeket támogatnak?

Ha ezeket a kérdéseket átbeszélitek, az rávilágíthat arra, hogy a vállalat mennyire mélyen kötelezi el magát a fenntarthatóság mellett. Ez fontos jelzés lehet Neked, mint leendő munkavállalónak is. Egy ilyen beszélgetés nemcsak segít, hogy mélyebben megismerd a munkaadó fenntarthatósági elkötelezettségét, de a cég kultúrájáról, támogató légköréről és etikus, átlátható működéséről is biztosíthat. Ez pedig nagyban befolyásolja a Te hosszú távú jövődet és lehetőségeidet is a cégnél.

Pék Anikó vagyok, fenntarthatósági menedzser, coach, mentor. Tanácsadóként segítek fenntartható, ESG alapú működés felé indulni és átállni, növelve a versenyképességet és optimalizálva a költségeket. Edukációs programokon élmény alapon adom át a szükséges elméleti és gyakorlati tudást a cégeknek. Mentorprogram keretében cégre szabott támogatást nyújtok a fenntartható fejlődési célok eléréséhez. 18 év szakmai háttér, stratégiai gondolkodás és nemzetközi tapasztalat segítségével támogatlak.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.