Mik egy állásinterjú visszatérő hibái?

by | aug 28, 2012 | Állásinterjú

Szerencsére napjainkban már rengeteg cikk dolgozza fel az állásinterjú témáját az interneten. Találhatunk tippeket, részletes tanácsokat, többoldalas leírásokat arra vonatkozóan is, hogy mit kell egy pályázónak tennie egy személyes beszélgetés során, és mi az , amit mindenképp kerüljön el.

A szolíd és ápolt megjelenés és az udvariasság alapvető szabályok. Azt is tudja a legtöbb álláskereső, hogy érdemes áttanulmányozni a cég honlapját egy interjú előtt, hogy tisztában legyünk a profiljával.

A tapasztalatok alapján talán a legfontosabbegy interjú során, hogy ne legyünk feszültek, idegesek és jól kommunikáljunk. Semmiképp ne játsszunk szerepet, mert könnyen balul üthet ki, ha másnak próbáljuk beállítani magunkat, mint amilyen valójában a természetünk. Például megeshet, hogy bár az interjúnk alapján  felvesznek, mégsem illünk bele a munkahelyi környezetbe, ez pedig egyenes út a fölöslegesen átélt munkahelyi stresszhez.

Az álláskeresők negatív tapasztalata sajnos az, hogy a legtöbb cég nem reagál az elküldött önéletrajzokra, és sor sem kerül személyes interjúra.

Amennyiben megtörténik a találkozó, akkor pedig az interjú után mulasztja el a visszajelzést. Így a jelentkező vár egy darabig, és ha nem hívja fel a munkaadót, hogy érdeklődjön, értesítés híjján-  kénytelen végleg lemondani az állásról.  A munkaadók nem szeretik közölni a nemleges választ. Ezért elébe kell menni a dolgoknak: Egy személyes találkozót követően – ha nem lett tisztázva a jelentkező esélye egy további fordulóra – 3-4 nap elteltével érdemes érdeklődni a HR-es kollégánál. Így megtudjuk, érdemes-e várni, vagy jobb, ha új lehetőségek után nézünk. Ezáltal megspóroljuk a felesleges idegeskedést, és hiába való várakozást.

 

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.