9 ingyenes alkalmazás, ami megkönnyíti a munkádat

by | febr 22, 2019 | Hírek

Az elmúlt években rengeteg olyan applikációt fejlesztettek ki, amik arra hivatottak, hogy megkönnyítsék az életünket. A munkahelyi használatra szánt appok egyre népszerűbbek a felgyorsult munkatempó, a rugalmas munkaidő és a home office elterjedése miatt. A rengeteg új és hasznos alkalmazást nem lehet mind egyesével kipróbálni, hogy eldönthessük, melyik a legpraktikusabb számunkra, ezért összegyűjtöttük nektek az általunk leghasznosabbnak vélt appokat.

1. Slack

4-5 éve kezdtek igazán elterjedni a csoportos projektmenedzsment szoftverek, ezek közül lassan egyeduralkodóvá válik a Slack.

A Slackben egyszerűvé válik a csapatmunka, a tervezés, a feladatok nyomonkövetése, a kommunikáció. Minden rendszerezett, világos, szerkeszthető, címkézhető. Sokan nem értik elsőre, miért kéne ilyen szoftvereket használniuk, amikor e-mailben is le lehet mindent kommunikálni… nos, jellemzően éppen nekik lenne égető szükségük egy ilyen programra. Amennyiben sikerül a csapatot rávenni a rendszeres használatára, akkor nincs visszaút, és új távlatok nyílnak meg a munka szervezésének hatékonyságában.

Költség: kisebb csapatoknak ingyenes korlátlan ideig

https://slack.com/

 

2. Trello

Azért jó a Trello, mert kártyás rendszerét a legkevésbé informatikai beállítottságú partnerek is könnyen megtanulják. Akár már az első státuszmeetingre is előkészíthetünk egy táblát releváns oszlopokkal, amelyekbe később akár az ügyféllel együtt rendezhetjük be a felmerülő feladatokat. Egy Trello kártya egy projektet vagy projekt elemet jelez. Drag & drop segítségével helyezhetőek át a kártyák egyik kategóriából (pl. előkészületben) a másikba (pl. ügyfélnél ellenőrzésre). Minden kártyához rendelhető színes címke, határidő, felelős, check list, komment és kapcsolódó file. A kategóriát jelző oszlopok lehetséges elrendezéseire végtelen számú lehetőség áll rendelkezésünkre.

Költség: A tervezéshez szükséges alap funkciók díjmentesen használhatóak.

https://trello.com

 

3. Asana

Az Asana komplexebb feladatokat, több szintű projekt elemeket is képes ügyesen kezelni. A felülete könnyen átlátható, minden egyes feladathoz rendelhető felelős, határidő, melléklet és persze további alfeladatok, és minden alfeladathoz még több alfeladat, egészen a végtelenségig. 

Költség: Már az ingyenes verzióban is végtelen számú projektet tudunk kezelni, minden fontos funkció elérhető.

https://asana.com

 

4. Zoom

A videohívások jelentősen javultak az évek során, a céges kommunikáció egy jelentős része már így zajlik (főleg a különböző országokban dolgozó cégek esetén). A Zoom egy megbízható eszköz a 100+ emberrel való megbeszélésekre – beépített hívásfelvétel, szöveges csevegés és képernyőmegosztás is lehetséges. Mobilon egy virtuális táblát is tartalmaz, amely ötleteket vázolhatunk fel egy hívás során.

Költség: 100 résztvevőig és 40 perces beszélgetésekig ingyenes, $14.99/hónap korlátlan számú résztvevővel és hívásidővel.

https://www.zoom.us

 

5. Lucidchart

Az ábrák és diagramok segítenek, hogy könnyebben el tudd magyarázni az ötleted, és mindenki könnyen megértse, mire is gondolsz. A Lucidchart alkalmazás egyszerűvé teszi ezek létrehozását a rengeteg beépített sablonnal és grafikai elemmel. Néhány kattintással hozhatsz létre folyamatábrákat és látványterveket, és a betöltött adatokból automatikusan elkészíti neked a diagrammokat.

Költség: 3 aktív dokumentum, maximum 60 objektummal ingyenes; 11,95 $/hónap a Pro, nagyobb dokumentumokhoz, sablonokhoz és Visio importhoz.

https://www.lucidchart.com

 

6. Todoist

A Todoist egy szuper task menedzser app. Inaktiválja a feladatokat, amikor készen vannak, majd megmutatja, hogy mennyire voltunk produktívak ma. A produktivitásunk egy pontszámban mutatkozik meg, az alkalmazás felső sarkában. Így olyan, mint a „health appok” lépésszámlálója, ösztönöz minket, hogy egyre jobban teljesítsünk. Ezen felül jól használható a munka megtervezéséhez – létrehozhatunk feladatokat, határidőket adhatunk meg, címkéket rendelhetünk hozzájuk. A projektek hierarchiába rendezhetjük, hozzájuk adhatunk alprojekteket.

Költség: Ingyenes a korlátlan feladatokkal és 80 aktív projekttel rendelkező alapvető funkciókhoz; $29/év Todoist prémium 200 projektre, 20 fő projektenként.

https://todoist.com

 

7. Pixlr

A Photoshop még mindig király a Mac-en és PC-n lévő fotószerkesztésben, de gyakran feleslegesen sok. A Pixlr segítségével pár másodperc alatt beállíthatjuk a fényeket, a kivágást egy képen és eltűntethetünk róla apróbb hibákat. Igazából ez a legegyszerűbb fényképszerkesztő alkalmazás, ami tökéletesen működik mobilon is. Az eszközökkel megvághatjuk a képeket, átméretezhetjük, forgathatjuk, élesíthetjük, elmoshatjuk őket. Instagram-stílusú hatásokat, matricákat és szövegeket rakhatunk a képekre.

Költség: Ingyenes; $5/hónap Pixlr Pro a fejlett sablonokhoz és szerkesztő eszközökhöz

https://pixlr.com

 

8. Camcard

A névjegykártya nosztalgikus analóg megoldás egy digitális korban, de abszolút van még létjogosultsága. A gond csak az, hogy elkallódhat. Milyen jó lenne, ha a névjegykártya egyből “szinkronizálna”, és a telefonszám, a mailcím, egyből varázslatosan megjelenne az online adattáradban, a telefonodon és a leveleződben, nem igaz? Nos, a Camcard ebben segít: ha az appal lekapod a frissen kapott kártyát, minden adatot a megfelelő helyre felment neked!

https://www.camcard.com

 

9. Pocket

A Pocket az “Ezt elteszem későbbre!” érzés megvalósításának online eszköze, évek óta lehetetlen kiszorítani a népszerűségi listák tetejéről. A Pocket segítségével egy pillanat alatt meg tudod oldani, hogy akkor se maradj le egy érdekes cikkről, vagy hasznos, de nem sürgős e-mailről, ha nincsen éppen időd vele foglalkozni. Akármi is az, a Pocket egyben lementi a felhőbe, úgyhogy később megnyithatod gépről vagy telefonról, akár internetkapcsolat nélkül is! Érdemes aztán külön napirendi pontként beírni a naptáradba azt, amikor megnézed, mi gyűlt össze a “zsebedben”. Ez mindig szuper érzés lesz, hiszen itt csak olyasmi van, amit te saját magadnak “gyűjtöttél”, azaz garantáltan érdekes cikkek, anyagok, ötletek várnak rád.

https://getpocket.com

Forrás: kkv.blog.hu, freelancerblog.hu

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.