A jelentkezés után mennyi ideig várható visszajelzés a munkáltatótól?

by | aug 29, 2023 | Álláskeresési tippek, kiemelt

Miután elküldted a pályázatodat egy kívánt pozícióra, a következő kérdés merül fel: mennyi időn belül várható a munkáltatói visszajelzés? Ebben a cikkben megvizsgáljuk a különböző tényezőket, amik befolyásolhatják ezt a folyamatot.

munkáltatói visszajelzés

Általános várakozási idő

Az átlagos várakozási idő a munkáltatói visszajelzésre általában 1-3 hét között mozog. Számolni kell azzal, hogy az időintervallum változhat a vállalattól, a pozíciótól és még a szezontól is. Egyes vállalatok gyorsabban reagálnak, míg másoknál a folyamat hosszabb lehet.

Hirdetési, avagy jelentkezési határidők

Néhány munkáltató a hirdetési határidő lejártáig vár a visszajelzéssel, hogy megvárjon minden jelentkezőt. Az állásportálokon az általános hirdetési időtartam 30 nap, így ha pont a hirdetés feladás első napján jelentkezel egy olyan céghez, aki minden pályázót bevár, az is előfordulhat, hogy egy hónap után érkezik a munkáltatói visszajelzést.

Pozíció komplexitása

A pozíció bonyolultsága és a vállalat által keresett képességek befolyásolhatják a válaszidőt. Magasabb szintű pozícióknál hosszabb válaszadási idővel lehet számolni. Ezeknek a folyamatoknak az elhúzódása nem feltétlenül jelent rosszat, lehet, hogy csak arról van szó, hogy a vállalat meg akar győződni arról, hogy a legmegfelelőbb jelöltet válassza.

Vállalati folyamatok és a munkáltatói visszajelzés

Néhány vállalatnál a kiválasztási folyamat hosszabb lehet, mivel több fordulót kell teljesíteni, például teszteket, próba feladatokat, vagy akár háttérellenőrzésre is sor kerülhet. Ezek a lépések időt vehetnek igénybe, és befolyásolhatják a visszajelzés időpontját.

Sűrgős keresések

Vannak olyan esetek, amikor a vállalatnak sürgősen szüksége van egy új alkalmazottra. Ilyenkor a visszajelzési folyamat felgyorsulhat. Ha a vállalatnak pótolni kell egy munkavállalót egy egy fontos pozícióban, valószínűleg igyekezni fognak minél hamarabb reagálni a pályázatokra.

Kommunikáció módja

Az egyes munkáltatók különböző kommunikációs eszközöket használhatnak. Néhány vállalat e-mailben vagy telefonon értesít, míg mások online rendszereken keresztül adnak visszajelzést. Fontos, hogy a megadott elérhetőségeket rendszeresen ellenőrizzük, hogy ne maradjunk le a fontos információkról.

Munkáltatói visszajelzés hiánya

Most már tudod, hogy milyen tényezők befolyásolhatják a munkáltatói visszajelzést, de azt is figyelembe kell venni, hogy nem minden munkáltató jelez vissza a pályázatoknak. Ez álláskeresőként frusztráló és lehangoló lehet, viszont az ilyen helyzetekben ne okoljuk magunkat, hiszen számos ok állhat a háttérben.

Lehet, hogy a munkáltató túlterhelt, és nem jut elegendő idő és erőforrás a visszajelzésre. Emellett az is megeshet, hogy a pályázók száma rendkívül magas, ami megnehezítheti a részletes visszajelzés nyújtását. Bár ez a helyzet kellemetlen lehet, érdemes előre felkészülni arra, hogy nem minden esetben érkezik majd válasz a pályázatra. Ettől függetlenül érdemes kitartani és továbbra is aktívan keresni az álláslehetőségeket.

Szia, Zilda vagyok. Több mint 7 éves állásportálos tapasztalatom során több ezer álláshirdetést és CV-t láttam már. A CVboost.hu vállalkozásomnál a küldetésem, hogy személyre szabott önéletrajz elkészítésével segítsek az álláskeresőknek sikeresen bemutatni a releváns kompetenciáikat, és lehetővé tegyem számukra, hogy a legjobb benyomást keltsék az állásinterjún. A megszerzett tapasztalatokból osztok meg veled néhány értékes tippet.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.