Sikeres álláskeresés: 7 tipp a sikerhez

by | márc 22, 2023 | Álláskeresési tippek, kiemelt-3

Az álláskeresés ijesztő feladat lehet, de megfelelő megközelítéssel nem csak kifizetődő lesz, de jó élménnyel is gazdagodhatunk. Összeállítottunk egy rövid, de fontos listát azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes tenni a sikeres álláskeresés érdekében.

sikeres álláskeresés

Amit mindenképp tegyél meg:

A megfelelő állás megtalálása és megszerzése kihívásokkal teli és időigényes folyamat lehet. Néhány egyszerű lépés betartásával azonban növelheted a siker esélyét.

Állásra szabott önéletrajz

Igazítsd az önéletrajzot és a motivációs levelet a megpályázott álláshoz. Ha a toborzó viszontlátja az önéletrajzban a cég elvárásait, gyorsan lecsap rád, ráadásul az ilyen felkészülés azt is jelzi, hogy valóban érdekel téged a meghirdetett pozíció.

A céltudatosság előny

Jelentkezés előtt tájékozódj a cégről. Ez segít jobban megérteni a vállalati kultúrát, értékeket és célokat, és lehetővé teszi, hogy a jelentkezésedet a vállalat igényeihez igazítsd.

Legyél proaktív

Legyél proaktív az álláskeresésben! Bátran vedd fel a kapcsolatot az ismerősökkel, vegyél részt állásbörzéken, iratkozz fel állásértesítőre, kövesd nyomon az álláspiacot.

Kövesd nyomon a jelentkezést

A jelentkezés benyújtásával ne engedd el a gyeplőt. Amennyiben nem kapsz rövid időn belül visszajelzést, egy rövid e-mail vagy telefonhívás a munkaerő-felvételi személynek megmutathatja érdeklődésedet és lelkesedésedet a pozíció iránt.

Készülj fel az interjúra

Keresd meg a gyakori állásinterjú kérdéseket, gyakorold a válaszokat, és öltözz fel a munkának megfelelően még akkor is, ha az online állásinterjún kell megjelenned.

Kérdezz bátran

Ne félj kérdezni az állásinterjún, sőt, erre is készülj fel. Azzal, hogy kérdezel, nem csak téged érintő kérdésekre kapsz választ, hanem megmutatod, hogy érdeklődsz a cég és a pozíció iránt.

Írj köszönőlevelet

Az interjú után küldj köszönőlevelet. Ez egy egyszerű módja annak, hogy kifejezd háládat az interjú lehetőségéért, és megerősítsd a cégben, hogy az interjú után is érdekel az álláslehetőség.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.