Nyaralás közben állásinterjú? Mi tévő legyél?

by | aug 17, 2023 | Állásinterjú, Kiemelt-2

A nyár mindannyiunk számára általában az üdülés, kikapcsolódás és feltöltődés jegyében zajlik, de álláskeresőként nyáron is felkészültnek kell lennünk, még akkor is amikor a tenger partján élvezzük a pihenést, hiszen előfordulhat, hogy váratlanul nyaralás közben állásinterjú meghívást kapunk. Milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy sikeresen folytassuk le az állásinterjút nyaraláskor?

állásinterjú nyaralás közben

Ezekre figyelj, ha nyaralás közben állásinterjú meghívást kapsz

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan reagáljunk, ha egy váratlan állásinterjú meghívást kapunk a nyaraláskor. Ezek a tippek segítenek abban, hogy a legjobb módon felkészülhessünk az állásinterjúra, még akkor is, ha egy homokos tengerparton vagy hegyi környezetben ér minket a hívás.

Professzionális hozzáállás:
Az elsődleges az, hogy professzionális hozzáállást mutassunk. Amennyiben elérhetőek vagyunk, válaszoljunk a hívásra vagy az e-mailre. Ha nem tudunk azonnal válaszolni, küldjünk visszahívással kapcsolatos üzenetet vagy jelezzünk vissza röviden e-mailben azzal kapcsolatban, hogy mikor leszünk elérhetők.

Időpont átgondolása:
Érdemes átgondolni, hogy a megadott időpont valóban megfelel-e, ne kapkodjuk el a választ, hiszen a cél, hogy a legjobb formánkat hozzuk az interjún. Amennyiben van arra lehetőség, hogy a nyaralás után kerüljön sor az interjúra, érdemes megbeszélni.

Nyitottság és kommunikáció:
Ha még aktuális az álláskeresés és érdekel minket az állás, ezt érdemes kifejezni, nyitottan és lelkesen kommunikálni, hogy a toborzó érezze a hívás közben vagy e-mailben az érdeklődést, ugyanakkor jelezzük azt is, ha már nem keresünk állást.

Ne érezd magad kellemetlenül:
Nem ciki azt kérni, hogy az interjút a nyaralás utáni időpontra tegyék. A munkáltatók is tudják és értik, hogy a nyár egy különleges időszak, és megértőek szoktak lenni az ilyen helyzetekben, hiszen ők is ugyanúgy szoktak nyaralni, ahogy te is.

Az interjúra való felkészülés:
Amennyiben elfogadjuk a felkérést az eredeti időpontra, fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül az interjúra való felkészülést. Használjuk ki a rendelkezésünkre álló időt a vállalat és a pozíció alapos megismerésére, valamint a saját erősségeink és tapasztalataink összegzésére.

Kommunikáció a nyaralási tervekről:
Ha úgy döntünk, hogy az interjút a nyaralás alatt vállaljuk, érdemes előre kommunikálni a munkáltatóval az üdülési terveinkről. Ezzel lehetőséget adunk nekik, hogy az interjú időpontját úgy alakítsák, hogy az ne zavarja meg a pihenésünket. Ugyanakkor fontos, hogy ne úgy kommunikáljunk a nyaralásról, mintha az állásinterjú nem lenne fontos.

Technológiai előkészületek:
Győződjünk meg arról, hogy a szálláson van-e stabil internetkapcsolat és legyen nálunk minden szükséges technikai eszköz az interjúhoz. Ez lehetővé teszi, hogy zavartalanul részt vehessünk az online állásinterjún, és ne kelljen technikai problémák miatt aggódni.

Rugalmasság és empátia:
Mindenképpen mutassunk rugalmasságot az időpontok tekintetében. Ha a munkáltató nem tudja elhalasztani az interjút a nyaralás utáni időpontra, próbáljunk meg találni olyan kompromisszumos megoldást, amely mindkét fél számára elfogadható.

Köszönő üzenet:
A nyaralás alatti interjú után se felejtsünk el köszönő e-mailt küldeni a munkáltatónak az interjú lehetőségéért és az időpont rugalmasságáért. Ez is mutatja elkötelezettségünket és hálánkat, és pozitív benyomást kelt a munkáltatóban.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.