Ezeket tedd meg a karácsonyi szabadság előtt

by | dec 15, 2023 | Élet a munkahelyen, kiemelt-3

Az év vége közeledtével mindannyiunk fejében megjelenik a szabadság és pihenés gondolata. Az ünnepek ideje kiváló alkalom arra, hogy kicsit kiszakadjunk a mindennapi rutinból, feltöltődjünk, és az év eddigi fáradalmait hátrahagyjuk. Ahhoz azonban, hogy a szabadságunk valóban pihentető legyen, érdemes előre tervezni és néhány alapvető lépést betartani még a karácsonyi szabadság előtt.

munka karacsonykor

Tervezd meg előre a szabadságod időpontját

Az első és legfontosabb lépés a szabadság előkészítésében az időpont kiválasztása. Fontolóra vehetjük az ünnepek közötti időszakot, hogy hosszabb pihenésünk legyen, vagy akár a munkanapok kihasználásával hosszabb hétvégét is teremthetünk magunknak.

Azonnal megpályázható állások:

AdminisztrátorKisegítőRaktárosÉrtékesítőFejlesztő| MUTASS TÖBBET >

Zárd le a határidős futó projekteket

Mielőtt szabadságra mész, fontos, hogy lezárj minden nyitott projektet, és értesítsd a kollégáidat a hiányzásodról. Így megelőzheted az utolsó pillanatban felmerülő problémákat és feszültségeket, és zavartalanul élvezheted majd a szabadságodat.

Állíts be automatikus válaszüzenetet

A szabadságod megkezdése előtt állítsd be a levelezőrendszerben automatikus válaszüzenetet (Outlook/File/Automatikus válaszüzenet), hogy azok is tudjanak róla, akiket esetleg elfelejtettél értesíteni. Fontos, hogy ne csak a szervezeten belül, hanem a szervezeten kívüli, külsős levelekre is érkezzenek automatikus válaszüzenetek. Így biztos lehetsz benne, hogy nem ér majd váratlan meglepetés januárban.

Köszönd meg a közös együttműködéseket

Ha még nem tetted meg, ilyenkor érdemes megköszönni a partnereknek az egész éves munkát és ha esetleg kaptál ajándékot valakitől, arról is érdemes visszajelzést adni. Ne feledkezz meg a közvetlen munkatársaidról sem, nekik és érdemes kellemes ünnepeket kívánni.

Ürítsd ki a hűtőt!

Sokan megfeledkeznek az ételmaradékokról, legalább ilyenkor az év végi szabadság előtt nézzük át a munkahelyi közös hűtőt, és a saját maradékainktól váljunk meg, vagy vigyük őket haza! Ezzel elkerülhetjük az esetleges kellemetlenségeket és a kellemetlen szagokat a hűtőben, amikor visszatérünk a munkába.

Az év végi pihenés és szabadság megtervezése és tudatos előkészítése hozzájárulhat ahhoz, hogy valóban kikapcsolódva és feltöltődve kezdhessük az új évet.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.