KSH: Uniós átlag feletti a foglalkoztatottak aránya Magyarországon

by | ápr 19, 2024 | Élet a munkahelyen, Hírek, kiemelt

A KSH közlése alapján 2023-ban Magyarországon a munkaerőpiaci aktivitás olyan szintre emelkedett, amely meghaladta az uniós átlagot. Az adatok szerint a 15 és 64 év közötti korosztály közel háromnegyede részt vett a munkaerőpiacon, ami kiemelkedő eredmény a régióban.

meditáció a munkahelyen

Az adatok megmutatták, hogy a foglalkoztatottság aránya 2010 óta jelentős növekedést mutat Magyarországon. A második legnagyobb növekedést az elmúlt évtizedben tapasztalták a munkaerőpiacon. Míg az uniós átlag növekedése 7,8 százalékpont volt, addig Magyarországon ez a szám jóval magasabb (17,8 százalékpont), ami kiemelkedő teljesítményt mutat európai kontextusban.

meditáció a munkahelyen

Az elmúlt évtizedben néhány európai ország kiemelkedő teljesítményt mutatott a foglalkoztatottság terén, és ebben a tekintetben Málta, Magyarország és Litvánia emelkedett ki a leginkább.

meditáció a munkahelyen

Ezek az adatok azt mutatják, hogy hazánkban a munkaerőpiaci részvétel folyamatosan növekszik és számos új lehetőség várja azokat, akik szeretnének munkába állni. Ha te is szeretnél részt venni ebben a pozitív változásban, és kíváncsi vagy, milyen új álláslehetőségek várnak rád, akkor tekintsd meg a legfrissebb állásajánlatokat

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.