Állásjelentkezés minta (Ingyenesen letölthető!)

by | márc 21, 2018 | Álláskeresési tippek

Ha van egy önéletrajzod, valahogy el is kell juttatni a munkaadóhoz! Ingyenesen letölthető állásjelentkezés mintánk és ellenőrző listánk segítségével biztos nem keltesz kellemetlen első benyomást!

Első benyomás

Lehet, már megvan a tökéletes önéletrajzod (esetleg motivációs leveled is), az még önmagában nem jelent mindent – valahogy el is kell juttatnod azt a munkaadóhoz!

A legtöbb munkaadó vagy egy internetes üzenetküldő felületen, vagy külön e-mailben kéri a jelentkezést. Mindkettő lehetőséget kínál arra, hogy valamiféle körítést adj a csatolt fájlok mellé. Nyilván egy önéletrajz az, ami mindent elárul rólad az adott cégnek, de hogy nézne ki, ha csak egy üres levélben küldenéd el önmagában – az egyébként lehet nagyszerűen megszerkesztett – CV-d? Épp ezért fog némi első benyomásként szolgálni az, ahogyan elektronikusan leendő munkáltatód elé nyújtod a téged bemutató dokumentumot.

Ellenőrző lista

Ha úgy érzed, már

akkor nyugodtan neki tudsz kezdeni az e-mail megírásának, ami közben pedig ezekre kell figyelned:

  • Legyen pontos, helyes az e-mail cím! Ha begépelted, akkor fusd át még egyszer, nincs-e félregépelés, ha bemásoltad, nézd meg, az egész ki lett-e jelölve, és nem maradt-e le mondjuk egy .com a végéről.
  • A “tárgy” mezőben nevezd meg a pozíciót! Még ha egy cégnél van is külön e-mail cím a toborzáshoz, minden egyes pozícióhoz úgysem lesz, így ha nem írod le a lehető legfeltűnőbb helyre, hogy pontosan melyik álláslehetőség miatt ír, leveled könnyen elkeveredhet.
  • Indítsd egy tisztelettudó, udvarias köszöntéssel! Például: “Tisztelt XY Kft! / Kedves Munkaadó! “. A személyes megszólítással (Úr/Hölgy/HR-es/Cégvezető) nem érdemes kísérletezni, mert nem tudni, melyik cégnél hogy működik a kiválasztás, és ki olvassa a levelet.
  • Mondd el, miért írtál e-mailt! Bár nincs mit részletezni azon, hogy jelentkezni akarsz egy munkára, de mégsem lehet csak úgy magában odadobni az önéletrajzod. Egy rövid, tartalmas, célratörő mondat is megteszi, mint például: “Olvastam egy hirdetésben, hogy új munkatársat keresnek xy pozícióba. Ez a lehetőség felkeltette érdeklődésem, ezért mellékletként küldöm önéletrajzom!”
  • Zárd le egy elköszönéssel! “Üdvözlettel, ” / “Válaszra várva, ” / “Várom válaszukat, “ stb.
  • A legvégéről ne felejtsd le aláírásod sem!

Állásjelentkezés letölthető minta

> A minta letöltéséhez kattints ide! <

Akár élesben is megírhatsz egy ilyen jelentkezést, hiszen a cvonline.hu-n biztosan találsz számodra megfelelő állásajánlatot! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb lehetőségekről!