Állásjelentkezés minta (Ingyenesen letölthető!)

by | márc 21, 2018 | Álláskeresési tippek

Ha van egy önéletrajzod, valahogy el is kell juttatni a munkaadóhoz! Ingyenesen letölthető állásjelentkezés mintánk és ellenőrző listánk segítségével biztos nem keltesz kellemetlen első benyomást!

Első benyomás

Lehet, már megvan a tökéletes önéletrajzod (esetleg motivációs leveled is), az még önmagában nem jelent mindent – valahogy el is kell juttatnod azt a munkaadóhoz!

A legtöbb munkaadó vagy egy internetes üzenetküldő felületen, vagy külön e-mailben kéri a jelentkezést. Mindkettő lehetőséget kínál arra, hogy valamiféle körítést adj a csatolt fájlok mellé. Nyilván egy önéletrajz az, ami mindent elárul rólad az adott cégnek, de hogy nézne ki, ha csak egy üres levélben küldenéd el önmagában – az egyébként lehet nagyszerűen megszerkesztett – CV-d? Épp ezért fog némi első benyomásként szolgálni az, ahogyan elektronikusan leendő munkáltatód elé nyújtod a téged bemutató dokumentumot.

Ellenőrző lista

Ha úgy érzed, már

akkor nyugodtan neki tudsz kezdeni az e-mail megírásának, ami közben pedig ezekre kell figyelned:

  • Legyen pontos, helyes az e-mail cím! Ha begépelted, akkor fusd át még egyszer, nincs-e félregépelés, ha bemásoltad, nézd meg, az egész ki lett-e jelölve, és nem maradt-e le mondjuk egy .com a végéről.
  • A “tárgy” mezőben nevezd meg a pozíciót! Még ha egy cégnél van is külön e-mail cím a toborzáshoz, minden egyes pozícióhoz úgysem lesz, így ha nem írod le a lehető legfeltűnőbb helyre, hogy pontosan melyik álláslehetőség miatt ír, leveled könnyen elkeveredhet.
  • Indítsd egy tisztelettudó, udvarias köszöntéssel! Például: “Tisztelt XY Kft! / Kedves Munkaadó! “. A személyes megszólítással (Úr/Hölgy/HR-es/Cégvezető) nem érdemes kísérletezni, mert nem tudni, melyik cégnél hogy működik a kiválasztás, és ki olvassa a levelet.
  • Mondd el, miért írtál e-mailt! Bár nincs mit részletezni azon, hogy jelentkezni akarsz egy munkára, de mégsem lehet csak úgy magában odadobni az önéletrajzod. Egy rövid, tartalmas, célratörő mondat is megteszi, mint például: “Olvastam egy hirdetésben, hogy új munkatársat keresnek xy pozícióba. Ez a lehetőség felkeltette érdeklődésem, ezért mellékletként küldöm önéletrajzom!”
  • Zárd le egy elköszönéssel! “Üdvözlettel, ” / “Válaszra várva, ” / “Várom válaszukat, “ stb.
  • A legvégéről ne felejtsd le aláírásod sem!

Állásjelentkezés letölthető minta

> A minta letöltéséhez kattints ide! <

Akár élesben is megírhatsz egy ilyen jelentkezést, hiszen a cvonline.hu-n biztosan találsz számodra megfelelő állásajánlatot! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb lehetőségekről!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.